torstai 4. joulukuuta 2014

4. LUUKKU - KUVAPOSTAUS PIIRRON KEHITYKSESTÄ

Neljäs joulukalenterin luukku sisältää tällä kertaa vielä vähän muistelua Piirron kehityksestä viimeisen vuoden ajalta. Vuosipäivänä tein jo postauksen, johon lisäsin mieluisammat kuvat joka kuukaudelta, mutta nyt yritin löytää suurinpiirtein joka kuulta ainakin ravikuvan ja jonkinlaisen kuvan mistä näkee rakennetta. Harmittaa aivan vietävästi ettei tullut otettua kuukausittain ihan oikeaa rakennekuvaa - ei edes silloin kun Piirto tuli minulle. Muutenkin osa varsinkin alkuaikojen kuvista ovat tosi huonolaatuisia, jotkut jopa kuvakaappauksia, koska muuten olisi ollut pidempiä aikoja, joilta ei kuvia ole otettu lainkaan. 

Tässä siis iso kasa kuvia meidän lyhyen, mutta sitäkin antoisamman yhteiselon ajalta kuukausittain napsittuna, olkaapa hyvät!

(Kuvaajia en muistanut, eli jos joku haluaa copyrightit merkittäväksi, ilmoittakoon siitä)

VUOSI 2013

JOULUKUU

VUOSI 2014

TAMMIKUU

HELMIKUU
MAALISKUUHUHTIKUU


TOUKOKUU

KESÄKUU

HEINÄKUU
ELOKUU


SYYSKUU


LOKAKUUOlipas kiva käydä pitkästä aikaa läpi näitä kuvia. Löysin myös paljon videoita, joiden olemassaoloa en edes muistanutkaan. Niistä sainkin idean yhdeksi joulukalenterin luukuksi, eli luvassa on videomateriaalia vielä tämän kuun aikana.'

Hyvin huomaa kyllä minä kuukausina selkä on oikutellut kaikkein pahiten, esimerkiksi toukokuulta ja syyskuulta ei ollut oikeastaan yhtään materiaalia, mutta monelta toiselta kuukaudelta olisi ollut kymmeniä kivoja liikekuvia laittaa esille. Kuvista näkee myös miten mentiin eteenpäin aina kun oli varaa ja aikaa käydä valmennuksissa, kun taas niiden välillä tuli pieniä taantumia ja jopa takapakkiakin välillä. Piirto sai kuitenkin mielestäni sopivasti liikuntaa minulla ollessa ja myös tarpeeksi ihan täysiä lepoviikkoja, varsinkin niinä aikoina kun sillä tuntui vielä kasvu olevan kesken. Jos jotain parannettavaa haluaisin näin jälkiviisaana keksiä, on se ehdottomasti ruokinta. Vaikka olen hyvin pitkään ollut hevosten parissa tekemisissä muutenkin kuin vain tuntiratsastajana, en siltikään vielä vuosi sitten tiennyt paljoakaan oikeanlaisesta ruokinnasta, vaan menin enemmänkin sen mukaan miten muutkin tekivät., Loppukeväästä rupesin paneutumaan asiaan tarkemmin ja opiskelin itsenäisesti kaiken oleellisen mitä netin kautta kriittisesti valittuna löysin. Isoja muutoksia en tehnyt, mutta kuitenkin joko ruokinnasta tai tallinvaihdosta ja laidunkauden alkamisesta johtuen Piirrolla alkoi lihasmassaa kertyä ihan eri tavalla ja myös sen hikoilu väheni reilusti kunnon kasvaessa. Myös harja ja häntä, sekä kaviot alkoivat vihdoin mennä parempaan kuntoon. 

Tämän kummemmin en kuvia rupea analysoimaan enempää tässä, eiköhän jokainen näkee mitä niissä tapahtuu ja voi itse tehdä omat päätelmänsä siitä, onko muutosta tapahtunut ja mihin suuntaan. Olen itse kuitenkin kaikenkaikkiaan ihan ylpeä siitä, että sain ensimmäisen oman hevoseni opetettua ihan mallikelpoiseksi ratsunaluksi ja pidettyä sen vieläpä terveenäkin. 

P.S. Huomenna, viidennen luukun takaa paljastuu jotain erityisen kivaa, kannattaa palata kurkkaamaan ;)

2 kommenttia:

 1. Hei :)

  Olipa hyvä kuvasarja josta selvästi huomaa kehityksen eteenpäin ....Kaunis Heponen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista :) Piirto on kyllä komea, varsinkin kesäkarvassa se oli mahtavan näköinen!

   Poista