tiistai 2. joulukuuta 2014

2. LUUKKU - LUKULISTANI

Toisena joulukalenterin luukkuna on lista blogeista, joita luen. Olen rekisteröitynyt lukijaksi hyvin moniin blogeihin (kaikki hevosaiheisia), joten jokaista en tänne linkitä, vaan poimin mieluisimmat esiteltäväksi. Tässä siis mieluisimmat lukulistani blogit ja lyhyt mielipiteeni/esittelyni kyseisistä blogeista (ei missään paremmuusjärjestyksessä):Ehdottomasti yksi lempiblogejani. Tuttu pari ja on ollut kiva seurata ihan "livenä" kuin myös blogin parista heidän touhuja. Hieman valtavirrasta poikkeavaa harrastusta, pääpaino ei ole koulu- tai estetreeneissä, vaan nähdäkseni luottamuksen ja yhteistyön parantamisessa, jossa ratsastus ei ole se tärkein asia. Ihailen miten kirjoittaja on saanut luotua noin hyvän suhteen hevoseensa ja miten sopivia toisilleen he ovat. Lisäksi todella laadukasta tekstiä ja kivana lisänä temppuvideot yms, itsellä ei kärsivällisyys ikinä riitä vastaavien juttujen opettamiseen :)

Tämän blogin kaikki varmaan tuntevatkin ilman sen kummempia esittelyitä. Ensimmäinen blogi, mitä joskus muutama vuosi sitten. Eniten tässä kiehtoi laadukkaat tekstit ja sisällön tuottaminen, sekä se, että itsekin paljon lämminveristen hevosten kanssa harrastaneena pystyin samaistumaan tähän ratsukkoon paremmin kuin moniin kilparatsukkoihin.

Tässä toinen suosikeistani. Tykkään kirjoittajan tyylistä käsitellä niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin, ja siitä, että blogissa on paljon videoita nähtävillä. Ihanat hevoset ja todella hyvä asenne kirjoittajalla, vaikka vastoinkäymisiä on sattunut enemmän kuin tarvitsisi. 

Todella laadukas blogi. Ei niinkään kuvien, vaan asiasisällön vuoksi. Olen oppinut tätä blogia lukemalla enemmän tässä vajaan vuoden aikana monista hevosiin liittyvistä asioista, kuin mitä koko elämäni aikana. Kirjoitustyyli on selkeä ja vaikka teksti käsittelisi jotain aihetta, mistä ei itse ymmärrä, on lukemisen jälkeen aina paljon viisaampi. Lisäksi vielä kiva kirjoittaja ja hieno hevonen niin laatu on parasta mahdollista :D

Jos opettavaisista ja sisällöltään laadukkaista blogeista puhutaan, niin tämä on myös sellainen. Vaikka kyseessä on aivan eri tasoinen ja eri puitteissa harrastava ratsukko, olen tykännyt lukea treeneistä ja muista kouluratsastukseen liittyvästä. Lisäksi tästä blogista saa aivan loistavia treeni- ja harjoitteluvinkkejä erittäin selkeästi kerrottuna ja kirjoittaja on valmis neuvomaan lukijoita kommenteissa.

Mitäs tästä kertoisi, tämä nyt on vaan niin hyvän mielen blogi, että saa aina hymyn huulille, Toki elämään mahtuu kaikilla myös negatiivisia asioita, mutta perusilme ja asenne tässä blogissa on ihanan positiivinen ja kuvista välittyy aina todella kiva fiilis.

Siinäpä oli lyhykäisyydessään ne blogit, joista luen aina postaukset kun niitä tulee. Minua ei haittaa, vaikka kirjoitustahti olisi kuukauden välein, tai vaikka tulisi useampi päivässä. Jos laatu miellyttävä, olen valmis odottelemaan ja olen aina yhtä iloinen kun huomaan uuden kirjoituksen tulleen.

Huom. Yllä esitetyt mielipiteet ja esittelyt ovat vain oma näkemykseni ja toivon että en yhtäkään kirjoittajaa näillä loukannut enkä puhunut ihan puutaheinää :D

5 kommenttia:

 1. Voi, olipa iloinen yllätys löytää meijän blogi tuolta listalta, tuntuu että sen suosio on laskenut kun miun bloggaus-aktiivisuuskin on laskenut. Tää ilahdutti ja pirisi, kiva että oot tuota mieltä ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ei se määrä vaan laatu ;) normaalia että ei bloggaaminen oo se tärkein ajankäyttökohde mut kuhan on kivaa luettavaa silloin kun tekstejä tulee niin se riittää :)

   Poista
 2. Oi, olipas hehkutusta! :D * punastelua * Kiitos, Ninsku! <3 Ja alahan tunkea Teron mukaan tännepäin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joka sana :D itekin kun jaksais paneutua teksteihin ja kirjottaa kunnolla niin olisin ylpee itestäni :D Pitää yrittää tulla kuhan se sinne päin suuntaa, nyt on jo toista kuukautta täällä ollu...

   Poista
  2. Saatsie kyllä tulla ihan omine nokkineski! :D Ja mitäs joriset, hyviä on siun tekstit!

   Poista