sunnuntai 14. joulukuuta 2014

14. LUUKKU - AIKATAULUNI

Tämä neljästoista luukku aukeaa ajastettuna minun ollessani reissussa, ja aiheena on päiväni aikataulutettuna. Esimerkkipäiväksi otin maanantain, joka oli melkolailla normaali ja saman kaavan mukaisesti lähes kaikki päiväni sujuvat.

7:00
Herätyskello soi ensimmäisen kerran ja säikäyttää minut lähes hengiltä. Laitan herätyksen pois ja jatkan unia

7:30
Herätyskello soi jälleen säikäyttäen minut vielä pahemmin, sillä ensimmäisen hälyn jälkeen olin nukahtanut puhelin kädessä ja herätysääni on suoraan saatanasta. Tällä kertaa on pakko jo nousta ja kiskon silmät ristissä tallivaatteet päälle. Pikaisen hammaspesun ja vessavisiitin jälkeen tallustelen Repen kanssa pikalenkille yhä aivan nukuksissa ja takaisin tultuamme annan koiralle aamupöperöt ja luvan syödä.

7:50
Istahdan kylmään autoon, koska olen liian laiska ja huonomuistinen laittaakseni edellisenä päivänä piuhaa kiinni autoon. Ajomatkakin menee vielä ihan totaalisessa horroksessa, välillä vain muita autoilijoita kirotessa kun tuntuu ajotaito olevan erittäin katoava luonnonvara tässä kaupungissa.

8:00
Rupean pikkuhiljaa heräilemään kunnolla kun saavun tallille ja käyn ensin viskomassa tarhoihin aamuheinät niille, jotka eivät vapaalla heinällä ole.

8:10
Astun sisään talliin ja saan hyvin vaativaa hörinää osakseni, hevoset ovat kuolemaisillaan nälkään. Jaan kaikille aamuheinät ja pistän pari ruokaa turpoamaan. Tämän jälkeen haen pakastimesta kylmäyspatjan ja laitan sen Tessan takaseen hoitamaan hommaansa aamutoimien ajaksi. Etsin loimet valmiiksi niille, jotka pitää loimittaa ja rupean jakamaan ruokia. Hevosten syödessä loimitan niitä ja lasken samalla jo vesiä valmiiksi odotellessa.

8:30
Ensin vien Iivon ja Fontsin ulos, ne ovat yleensä ensin saaneet ruokansa syötyä ja ovat rasittavimpia jos joutuvat odottelemaan vuoroaan. Seuraavaksi vuorossa on Viki, sitten Timpe ja viimeisenä nappaan Tessalta kylmäyspatjan pois ja vien sen ja Helmin ulos.

8:45
Kaikki hevoset ovat ulkona ja napsautan sähköpaimenen päällle ja siirryn talliin siivoamaan karsinoita, joita siis minun vastuullani on yleensä neljä. Karsinoiden putsauksen jälkeen vielä heinät ja vedet karsinoihin ja tarvittaessa uutta turvetta, jonka jälkeen on enää jäljellä tallin lakaisu ja iltaruokien teko.

9:30
Kaikki pakolliset hommat on hoidettu ja tässä välissä yleensä pidän pienen tauon, että Tessa ehtii rauhassa syödä heinänsä ja joko hengailen varustehuoneen sohvalla tai laittelen tavaroita paikoilleen, koska jostain syystä ne tuppaavat aina leviämään hallitsemattomasti vääriin paikkoihin.

10:00
Metsästän nyrpeän Tessan tarhasta ja tuon sen talliin, jossa tarkastan jalat ja harjailen sen sekä tarjoan juotavaa. Nyt kun ollaan käyntipainoitteisella liikutuksella, varustan sen vain suojilla ja suitsilla, satulaa en jaksa laittaa. Lähdetään kentälle köpöttelemään ja pyörähdetään lyhyesti myös pellolla.

10:45
Takaisin tallissa, jossa kylmään jalat ja juotan tamman, jonka jälkeen se pääsee takaisin tarhaan, jossa on vielä aamuheiniä jäljellä. Laittelen tavarat paikoilleen, tarkastan että kaikki on ok ja sammuttelen valot lähtiessäni.

11:30
Pääsen vihdoinkin kotiin, jossa irtaudun haisevista vaatteista ja painun suihkun kautta sänkyyn lämmittelemään. Tero ja Repe eivät reagoi tulooni mitenkään vaan jatkavat tyytyväisinä kuorsaustaan.

14:00
Herään ja huomaan nukkuneeni pidempään kuin oli tarkoitus, joten nousen ja rupean laittelemaan ruokaa, Tero on jo lähtenyt jonnekin omiin menoihinsa. Syön ja käyn Repen kanssa ulkona, jonka jälkeen parkkeeraan itseni tietokoneelle gradun tekoon.

19:00
Tero tulee kotiin jostain ja lähdetään käymään vielä kaupoilla. Ostosreissun jälkeen takaisin kotiin ja iltapalalle telkkaria katselemaan ja datailemaan.

23:00
Minä väsähdän yleensä tässä vaiheessa viimeistään ja painun unille. Tero hoitaa koiran iltalenkin ja ruokinnan.

Ja seuraavana päivänä sama homma uudelleen. Olo on kuin elokuvassa "päiväni murmelina" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti