keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kunnonkohotustalkoot alkoi nyt!

Tiistaina oltiin ensimmäisellä puomi/kavalettitunnilla, joka on nyt siis meidän vakiotunti jatkossa. Tunti meni periaatteessa ihan kivasti, mutta päälimmäisenä jäi mieleen se, että sekä hevonen että ratsastaja tarvitsevat nyt tehokasta treeniä, että saataisiin kuntoa kohotettua. Kuvia ei saatu, Taru tosin otti muutaman videon, mutta en tiedä tuliko niistä mitään :D

(c) Maiju

Aloitettiin tunti verryttelyjen jälkeen menemällä lyhyelle sivulle laitettuja ravipuomeja ja kavaletteja molempiin suuntiin. Piirto oli aluksi enemmän kuin ihmeissään puomeista, sillä en tällä tallilla ollut vielä mennyt sillä puomeja ollenkaan, eikä se ollut edes nähnyt niitä maneesissa ennen. Edellisellä tallilla kyllä mentiin paljonkin puomeja, mutta siellä ne olivat hillitymmän värisiä, eli ei tainnut Piirron pieneen pääkoppaan mahtua, että ei ollut kyse mistään uudesta jutusta. Kaarevalla uralla puomien meno oli myös uutta, aiemmin oltiin harjoiteltu vain suoralla, joten ensimmäiset (neljä) yritystä oli ihan kauheaa räpellystä kun hevonen ei tiennyt mihin jalkansa laittaisi, mutta pikkuhiljaa se tajusi idean ja jalat rupesivat mahtumaan väleihin. Itse yritin vaan auttaa mahdollisimman paljon ja muistaa pitää ulko-ohjan tuen ja pohkeet kiinni, että Piirto tietäisi edes vähän paremmin mitä pitää tehdä.

Seuraavaksi nosteltiin laukkaa muutamia kertoja, Piirto nosti ihan mukavasti molempiin suuntiin, mutta vasen oli parempi, oikeassa kierroksessa meinasi nousta todella helposti väärä laukka. Meillä nostot tehdään vielä yleensä kulmassa tai reilulla taivutuksella, muuten Piirto meinaa lähteä juoksemaan alta pois. Tätä pitää ehdottomasti harjoitella enemmän - nostoja siis, ei pelkkää laukkaamista. Tunnilla otettiin siis seuraavaksi laukkapuomeja ja kavaletteja pitkällä sivulla, yhteensä niitä oli neljä kappaletta. Maapuomit sujuivat tosi hyvin, ja toisesta päästä nostetut kavaletit vielä menivät muutamalla kolistelulla, mutta sitten kun yksi puomi nostettiin molemmista päistä (n.20cm korkeuteen), ei Piirto enää meinannut jaksaa mennä yli ja sekoili askelissaan, enkä itse osannut hirveästi auttaa :( Lopulta tultiin siihen tulokseen, että Piirrolla alkaa voimat olla niin vähissä, että meidän on parempi pitää vähän taukoa, joten käveltiin sillä aikaa kun muut ryhmässä suorittivat tehtävää.

Lopuksi oli vielä tehtävänä kaarevalla uralla innarivälein olevat laukkapuomi-kavaletti-puomi, jota yritettiin kertaalleen, vaikka ei ehkä olisi kannattanut: Piirto sotkeentui jalkoihin ja kavalettiin ihan totaalisesti ja kaatui rähmälleen. Ei siis menty kyljelleen, vaan sillä petti jalat alta, mutta pysyin kuitenkin kyydissä ja päästiin nopeasti ylös ilman sen kummempia vaurioita. Säikäytti kyllä vähän ja tuntui Piirtokin olevan vähän epäileväinen puomeja kohtaan, mutta parin helpon ravi- ja laukkapuomin jälkeen sen epäilykset katosivat ja voitiin huoletta tehdä loppuverkat ja pitkät kävelyt :)

(c) Miia

Eli tämän tunnin perusteella siis tulin siihen johtopäätökseen, että nyt aletaan ottaa tosissaan tämä treenaaminen ja kunnon  kohottaminen, eli on lähdettävä ihan oikeasti omalta mukavuusalueelta pois ja ruveta hommiin. Liian pitkään on vaan humputeltu ja olen ehkä jättänyt vaatimatta Piirrolta tiettyjä asioita, koska on mukavampi ollut tehdä sellaisia tehtäviä, mitkä sujuvat jo rutiinilla. Nyt tähän tulee muutos, ja otetaan käyttöön säännöllinen liikutusrytmi, ettei pääse tulemaan liikaa kevyitä päiviä tai vapaita peräkkäin, vaan fiksusti tehdään rankempaa ja palauttavaa treeniä tasapainossa.

(c) Miia

2 kommenttia:

  1. Sait uuden lukijan! Tsemppiä kunnon kohotukseen! Meillä alkaa sama toukokuusta eteenpäin, kun tammani saa varsottua ensin. ;)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa vaan seurailemaan meidän hölmöilyjä :) toivottavasti teilläkin lähtee kuntokuuri hyvin sujumaan sitten aikanaan :)

    VastaaPoista