perjantai 3. tammikuuta 2014

Turhautumista havaittavissa

Kylläpäs ärsyttää! Nousis jo se kuume niin pääsis ainakin kunnolla sairastamaan, eikä tarvitsisi vaan kitua löyhässä hirressä. Tällä hetkellä olo on sellainen, että kuolema on tulossa, pää on tukossa ja kuumetta yrittää nostaa, mutta töissä on silti tullut painettua viime päivät, kun en kuitenkaan kunnolla ole sairastunut. Aina mulle käy näin, että on hirveä olo, mutta ei silti niin hirveä, että kehtaisin lähteä sairaslomaa hakemaan, jolloin oonkin iltaisin sitten ihan kuollut :(

Repe lepäilee mielellään kipeän emännän seurana :)
Huonosta olosta huolimatta sain itseni jopa raahattua tallille eilen. Keskiviikkona Taru hoiti Piirron, ja tänään Sandra riensi apuun kun itse meinasin hukkua töihin ja puolikuntoisena ei oikein kiinnostanut lähteä siivoamaan karsinaa ja hoitamaan heppaa. Eiköhän huomenna rupea jo olo helpottamaan, kun tämän illan saa ottaa ihan rauhassa ja lepäillä tekemättä yhtään mitään. Onneksi Repe on aina seurana jos itsellä on kipeä olo, se ei nimittäin jätä koskaan käyttämättä mahdollisuutta olla tekemättä mitään, ja nytkin se on viimeiset pari tuntia kuorsannut tuossa vieressä kun itse olen peiton alla lämpimään käpertyneenä läppäri sylissä.

Mutta nyt takaisin asiaan, eli huomaa kyllä, että kipeänä on väsyneempi ja ärtyneempi myös Piirron kanssa touhutessa. Eilen kävin siis hyvin aikaisin aamulla jo tallilla, että ehtisin ennen töihin menoa liikuttaa Piirron ja olin aivan kuolemanväsynyt huonosti nukutun yön jäljiltä. Tästä syystä meidän yhteistyöstä ei meinannut tulla mitään! 

Piirto oli vielä karsinassa odottelemassa ulospääsyä kun tulin tallille :)
Onneksi en sentään edes ollut ajatellut ratsastavani, vaan päätin juoksutella juoksutusjärjestelmän kanssa, että Piirto käyttäisi selkäänsä ja takapäätänsä vähän paremmin kuin yleensä juoksuttaessa. En kuitenkaan muistanut, että olin lainannut juoksutusjärjestelmää edellisellä tallilla toisen hevosen omistajalle, joten säädöt olivat täysin pielessä, minkä huomasin ikävä kyllä vasta kun aloin juoksuttaa ja Piirto näytti enemmän jänikseltä kuin hevoselta pomppiessaan ylös ja sivulle päin. Tajusin vasta siinä vaiheessa, että remmit vetivät hevosta vähän turhan tiukkaan pakettiin, eikä se saanut liikutettua takasiaan kunnolla, jonka takia liike oli enemmän ylös kuin eteen päin. Ei ihmekään, sillä järjestelmää oli käytetty siis viimeksi sirolla lämppäritammalla... 

Ai että harmitti! Piirto hermostui tuosta melkoisesti, ja kun olin säätänyt remmit oikean mittaisiksi, liikkui se kyllä ihan kivasti, mutta pelleili välillä pysähtymällä ja kääntymällä minuun päin, ja piiskalla sitä ohjatessani se "säikähti" ja yritti singota karkuun. Huoh. Ehkä tästä voisi oppia, että väsyneenä ja kipeänä ei kannata lähteä hevosia käsittelemään. Sain nimittäin aika kovasti purra hammasta, ettei hermo mennyt juoksuttaessa, vaikka omaa vikaa oli kaikki. Reilun vartin verran yhteensä vain työskenneltiin, ja lopetin heti, kun Piirto tuntui olevan rento ja liikkui molempiin suuntiin hetken pyöreänä ja temppuilematta :) 

Loppujen lopuksi jäi siis ihan hyvä fiilis, mutta paremminkin olisi voinut mennä tietenkin. Onpahan ensi kerralle ainakin mietittävää, että mitä täytyy parantaa omassa tominnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti