torstai 23. tammikuuta 2014

Pollen vuosihuolto tehty

Alkuviikosta en päässyt lainkaan tallille pienimuotoisten transportaatio-ongelmien vuoksi, mutta keskiviikkona pääsin, ja silloin tuli myös eläinlääkäri käymään. Nyt siis saatiin hoidettua Piirron hampaat ja rokotukset kuntoon, sekä tehtyä kauan kaivatut taivutuskokeet. 


Lekuria odotellessa...

Ensimmäisenä eläinlääkäri teki taivutuskokeet, eli oltiin pihalla ja hän yksi jalka kerrallaan piti jalkaa erilaisissa ääriasennoissa, jonka jälkeen minä juoksin Piirron kanssa edestakaisin pihamaalla samalla, kun eläinlääkäri katsoi liikkeet. Mikään jalka ei regoinut taivutuksiin, mutta lekurin mielestä Piirron liikkeet olivat todella huvittavan näköiset, raukka kun ei vielä oikein muista hallita takajalkojaan, vaan ne huitoivat välillä minne sattuu. Kuulemma aivan normaalia tuon ikäisellä, vielä kasvuvaiheessa olevalla hevosella, eli ei mitään syytä huoleen :D

Sitten siirryttiin takaisin tallin puolelle ja Piirto sai annoksen rauhoittavaa, mikä rupesikin vaikuttamaan melko nopeasti. Piirtoa tosin tuntui ärsyttävän rauhoittava todella paljon, sillä vaikka pää nuokkui ja silmistä huomasi, että hevonen oli väsynyt, niin se silti huitoi jatkuvasti hännällään ja ravisteli päätään. Taisi yrittää pitää itsensä hereillä keinolla millä hyvänsä.


Väsy iski
Rauhoittavan alkaessa vaikuttaa, kopeloitiin Piirrolta vielä jalat ja selkä, eikä niistäkään löytynyt mitään hälyttävää, mikä olisi esteenä aktiiviselle käytölle, eli hyviä uutisia tuli :) Kun polle oli lähes nukuksissa, oli hampaiden raspaamisen aika. Kuten epäilinkin, piikkejähän sieltä suusta löytyi ihan kivasti, yksi isompi oikealta ja paljon pieniä molemmilta puolilta. Harmittaa kyllä ihan hirveästi, ettei tullut aiemmin hoidettua noita hampaita, on mahtanut olla inhottavan tuntuista kuolaimet suussa viime aikoina... Yllättävää siis, että Piirto ei ole protestoinut ratsastamista enempää, vaikka aihetta olisi näköjään ollutkin. Noh, vahingosta viisastuneena pidetään jatkossa raspausväli puolessa vuodessa.


Onneksi ei tarvi useammin raspauttaa, inhottavan näköistä :(
Lopuksi vielä rokotukset kuntoon ja sitten ei ollut muuta tehtävää kuin odotella, että hepo saa itsensä hereille pikkupöhnästä. Puolisen tuntia Piirto vaan notkui käytävällä välittämättä ympäristöstä ollenkaan, mutta siitäpä se pikkuhiljaa alkoi heräillä. Kun se oli kunnolla herännyt ja virkeänä, vein sen sitten karsinaan ja se sai iltaheinät eteensä. Sinne se jäi tyytyväisenä, toivottavasti ei vaan ollut suu kauhean hellänä raspauksen jäljiltä, näytti ainakin heinät maistuvan hyvin :D 

Nyt siis Piirrolla on muutama kevyempi päivä, sillä rokotuksen jälkeen ei saisi hengästyä tai hikoilla, mutta viikonloppuna päästään sitten takaisin treenailemaan. Niin ja ensi viikosta lähtien ollaan myös tuntilaisia, sillä ilmoitin meidät Piirron kanssa tiistain vakiotunnille, hui!

1 kommentti: