tiistai 4. helmikuuta 2014

Sunnuntain puomiharjoittelut videolla

Sunnuntaina oli sovittuna Jennin kanssa, että suunnataan heti aamusta tallille, sillä olin varannut maneesin puomitreenejä varten. Jäi sen verran kaivelemaan sen edellisen tunnin jälkeen hieman haparoivat suoritukset, että päätin hankkia paremman kokemuksen heti perään. Pieniä mutkia meinasi tosin tulla matkaan kun itsellä vähän venähti edellinen ilta pitkäksi, ja aamulla herätessä oli niin kamala olo että ei voinut kuvitellakaan auton rattiin lähtemistä :D Piti siis pyytää Jenni hakemaan, vaikka tuossa vaiheessa olisi tehnyt mieli perua koko homma. Tuntui että pienikin fyysinen rasitus aiheuttaa sydänkohtauksen tai vähintäänkin pään halkeamisen, mutta hengissä ollaan yhä, ja fiilikset on aivan loistavat vaikka vasta nyt maanantaina kirjoittelenkin!

Tällä kertaa otin varman päälle, ja pyysin Miiaa suunnittelemaan meille melko helpot tehtävät, jotta ei ainakaan jäisi negatiivista kokemusta Piirrolle varsinkin kun mentiin ilman ohjausta. Alkulämmittelyjen jälkeen menin siis ravissa pitkällä sivulla 13m välillä olevia kolmea puomia, jotta Piirto tajuaisi että nyt taas mennään sillä tavalla, että jalkoja pitää nostella normaalia enemmän. 

Tein jokaisen puomin jälkeen aina voltin/ympyrän ja yritin pitää tahdin tasaisena, mutta kuitenkin sellaisena, ettei Piirto jää hissuttelemaan vaan pyrkii eteenpäin. Tämän jälkeen ravailin toisella pitkällä sivulla olevia neljää ravipuomia molempiin suuntiin ja Piirto yllätti minut näissä, sillä se ei kolistellut ja kompastellut kertaakaan. Melko pian tein muutamia laukannostoja ja ympyröitä laukassa, ja rupesin tulemaan kolmea puomia laukassa. Vähän oli säätämistä väleissä, taisi minun ja Jennin mittaukset olla vähän epätarkkoja kun ei meinattu päästä kolmella askeleella ensin ollenkaan noihin väleihin :D Laukassa tein myös ympyröitä aina puomien jälkeen, jotta Piirron intoa saisi vähän kontrolliin, se nimittäin innostui hommasta ihan mahdottomasti. Sitten mentiin ihan suoria linjoja, ja vähitellen nostettiin keskimmäinen puomi toisesta päästä kavaletiksi ja parin kolautuksen jälkeen sekin alkoi mennä sievästi ilman kolisteluja, jolloin uskallettiin korottaa molemmat päät, eli mentiin lopuksi pientä "estettä" (korkeus n.30cm :D ). 

Meillä on ollut vähän ongelmia oikean laukan säilymisessä/nostamisessa, ja monesti Piirto ehti vaihtaa laukan ennen puomeille lähestymistä, joten meidän paras "esteen" ylitys tuli sitten väärässä laukassa.  Jenni ratsasti vielä loppuverkat sillä aikaa kun itse keräsin puomeja pois, mutta yllättäen olo oli paljon parempi tallilta pois lähtiessä kuin sinne tullessa. Huono olo oli kuin taiottu pois! 

Olen kuitenkin kaikinpuolin tyytyväinen siihen, miten kivasti meni, ja vaikka parannettavaa varmasti olisi ihan kaikessa, etenkin ratsastajassa, niin tässä silti lyhyt video johon on koottu muutamia Jennin kuvaamia klippejä sunnuntain ratsastuksesta :)Muoks. Pientä säätöä youtuben kanssa, eli julkaistu sittenkin vasta tiistain puolella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti