perjantai 21. helmikuuta 2014

Kiero jo syntyessään

Eilen kävin paikallisella kiropraktikolla niksaututtamassa rankani ja kuulemassa tuomion, onko mitään tehtävissä vinouden ja muutenkin toispuoleisuuden suhteen. Minulla on siis toinen jalka selvästi pidempi, varsinkin ratsastaessa tämän huomaa hyvin. Lisäksi minulla on oikealla alaselässä erittäin paha kipupiste, jonka vuoksi varaan painoa toispuoleisesti sinne terveemmälle puolelle. Näiden myötä myös kävelyasentoni on väärä ja koko lihaksistoni on muotoutunut vähän väärin, kun toisella puolella kehoa lihakset ovat jatkuvassa kireystilassa ja toisella puolella taas liian heikot.

Lontoo 2012 - tässä kuvassa näkee miten loistava ryhti minulla on (wtf ilme??)
Tiesin siis, että mitään ihmeparantumista ei ole odotettavissa ja toivoin vain, että saisin edes tietää onko minulla mahdollisuutta ikinä olla "normaali". Kiropraktikolle mennessä jouduin ensimmäisenä kertomaan kaikki selkä- ja muut tukielinvaivani, mitä minulla on ikinä ollut. Seuraavaksi hän tutki ihan silmämääräisesti ja vähän painellen rangan kohdalta, että missä niitä kipu- ja jumipisteitä on, ja osasi kyllä yllättävän hyvin löytää juuri ne kipeimmät paikat. Niskassa oli pari todella pahaa jumia (löin syksyllä pääni pahasti, eikä niska ole vieläkään toipunut siitä, mikä on vaikuttanut myös selän kipuiluun), samoin kuin lapaluiden välissä oli erittäin kivulias kohta. Alaselässä taas minulla on pieni mutka, skolioosi, mutta sieltä ei pahempia lukkoja löytynyt ainakaan rangan lähettyviltä, vaikka kipeä se olikin. 

Kun kipukohdat oli paikallistettu, aloitettiin lukkojen avaaminen. Kiropraktikko rusautti ensin niskan auki, mikä tuntui aivan uskomattoman hyvältä, varsinkin sen äänen kuuleminen, kun tiesi, että nyt sieltä aukesi pitkään vaivanneet jumit. Tämän jälkeen oli selän vuoro, enkä ole ikinä kuullut niin kovia rusauksia, kuin mitä sieltä lähti! Vaikka äänet olivat kovat, ei käsittely sattunut oikeastaan yhtään, vaan äänen mukana tuli sellainen helpottava tunne, kun kireystila helpotti pikkuhiljaa.

Lantion vinoudesta hän sanoi sen verran, että tämä minun jalkojeni eripituisuus on melko harvinaista, sillä jalkani ovat eri mittaiset vain silloin, kun olen istuma-asennossa, ei silloin kun makaan selälläni tai seison. Tähän sain ohjeeksi yrittää olla aina mahdollisimman suorana ja kuormittaa molempia puolia tasapuolisesti, sillä lantion vinouden pitäisi helpottua, kun muu kroppa on oikein päin. Lantion vinoudesta johtuen myös kävelytyylini on hieman väärä, astun liikaa vasemman jalkapöydän ulkosyrjälle, johon on myös kiinnitettävä huomiota ja mahdollisesti hankittava jonkinlainen pohjallinen ohjaamaan jalkaa oikeaan asentoon.

Mökillä 2012 - ei se istuma-asentokaan mikään hyvä ole :D
Lantiovaiva ja alaselän kipuilut ovat olleet minulla siis lapsesta saakka, joten mitään pikakeinoa niiden parantamiseen ei ole, vaan hiljalleen pitää yrittää ohjata kehoa oikeaan asentoon. Joudun nyt keskittymään todella paljon siihen, että en esimerkiksi seistessä nojaile vasemman lonkan varaan, tai istuessa laita aina oikeaa jalkaa vasemman päälle, vaan pitäisi pyrkiä olemaan asennoissa, jotka eivät tähän asti ole olleet niitä luonnollisimpia. Näin myös vastakkaiset lihakset joutuisivat töihin ja hiljalleen kroppa saattaisi muuttua suoremmaksi ja tasapainoisemmaksi.

Jatkossa aion käydä hieronnassa, fysioterapiassa ja kiropraktikolla sen mukaan, miten rahatilanne antaa myöten ja miten huonona selkä jatkossa on. 


Ai niin, täysin asiasta kukkaruukkuun: minulla on uusi BANNERI, jonka ystävällisesti teki http://kavionjalkiasydamessa.blogspot.fi/ -blogin kirjoittaja, kiitokset hänelle! :)

Nyt on ruokatunti ohi - takaisin töihin :D

2 kommenttia:

  1. Voi että, kylläpä tekisi hyvää minullekin! Mulla on kans skolioosi ja toinen jalka sentin pidempi kuin toinen. En ole saanut aikaiseksi edes hierojalle mennä ja olen kyllä ihan juntturassa! :D Apua.. Kuulostaa kyllä just semmoselta johon haluisin päästä. Ehkäpä sitä vielä tässä.. Joskus. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä ainakin hierojalla käymistä, on se vaan niin ihanan rentouttavaa :)

      Poista