keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Voittajafiilis

Milo osaa poseerata, Piirto vaan ettii herkkuja :D
Nyt on kyllä pienimuotoinen hehkutus paikallaan. Kävin tänään hetken kentällä ratsastamisen jälkeen ensimmäistä kertaa tähän tallille muutettuamme yksin maastossa Piirrolla - ja se meni paremmin kuin hyvin! Alussa mentiin tosi kivasti löysillä ohjilla polkua pitkin ja Piirto suostui yllättävän kiltisti kävelemään ilman hötkyilyjä. Pari kertaa piti vähän ärähtää sille, että tarkoitus on kävellä eteenpäin, eikä kiemurrella edestakaisin ja yrittää kääntyillä kotiin takaisin. 

Tultiin sitten tosi pitkälle hyväpohjaiselle suoralle, jossa ajattelin, että otetaan vähän ravia tai laukkaa, mutta Piirto päätti esittää bravuurinsa, eli kunnon rodeopukit ja yritti lähteä ryöstämään laukassa pää alhaalla. Karjaisin sille niin kovasti, että varmaan koko metsä raikasi ja pistin ponin laukkaamaan koko piiiitkän suoran loppuun asti, kun kerran niitä menohaluja tuntui olevan. Ei ehditty montaa sataa metriä laukata kun Piirto yritti jo ruveta himmailemaan, kun alkoi raskas pohja väsyttää, mutta pyysin vaan eteen ja saatiin loppumatka laukata ihan mukavaa vauhtia pitkin ohjin. Lopulta kun arvelin, että on hyvä hetki hidastaa, ei tarvinnut kuin vähän tiivistää istuntaa, niin heppa tiputti heti käyntiin - ennenkuulumatonta :D 

Suurin ihme oli se, että tein suoran päässä täyskäännöksen, eli lähdettiin takaisin kotia kohti, joka on yleensä ollut se hetki, kun Piirto on tehnyt kaikkein pahimmat pukkinsa ja temppunsa, eikä kävelemisestä ole tullut mitään. Nyt sillä kohosi vaan pää vähäsen, mutta muuten käveltiin ihan samaa tahtia kuin poiskin päin mennessä. Vasta siinä vaiheessa, kun käännyttiin tallille päin menevälle polulle, se yritti ottaa muutaman raviaskeleen, mutta palasi ruotuun pienellä murahduksella. 

Takaisin kun päästiin, Piirto oli melkoisen hikinen, ja se sai palkaksi lämmintä vettä, fleecen niskaan ja pari palaa leipää, jonka jälkeen vein sen jatkamaan tarhailua Milon luokse. 


Rankan lenkin jälkeen heinät maistuu!
On kyllä niin hyvä fiilis tällä hetkellä! Maastoilu on minun lempijuttu ja nyt näyttää siltä, että pääsen nauttimaan siitä myös oman hevosen kanssa :)

Hyvä fiilis jäi myös eilisestä ratsastustunnista, jossa keskityttiin tällä kertaa enemmän omaan istuntaan ja ainakin itse pyrin Piirron kanssa rentoon ja rauhalliseen liikkumiseen. Lisäksi mentiin vastalaukkoja, sekä laukkaympyröitä. Tunti oli siis nyt rankempi ratsastajalle kuin hevoselle, ihan hyvä välillä näinkin päin, joutuu itsekin työskentelemään ihan tosissaan. Alla lyhyt videopätkä tunnilta. Vähän sain jo parannettua vinouttani, mutta matkaa on vielä hyvään istuntaan. Huomenna olisi aika kiropraktikolle, saa nähdä saanko sieltä apua tähän ongelmaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti