perjantai 14. helmikuuta 2014

Maastolenkki hangessa

Tänään lähdettiinkin vähän erilaisella kokoonpanolla maastoon, kun itse otin alle Milon ja Ansku taas lähti matkaan Piirrolla. Keli suosi meitä, oli kivasti vain yksi aste pakkasta ja täysin tyyni keli, joten lenkki venähtikin reilun puolentoista tunnin mittaiseksi.

Halusin nähdä miten Piirto käyttäytyy jonkun muun kanssa maastossa, sillä arvelin, että kun pääsen näkemään miten hyvin se voi mennä, luottamukseni siihen kasvaisi edes vähän. Näinhän siinä kävikin! Oli todella hyvä päästä näkemään miten Piirrolla kannattaa ratsastaa ja erityisesti sain vähän vinkkejä siihen, miten täytyy reagoida sen temppuiluihin, joita se ei kylläkään tällä kertaa esittänyt lainkaan (jos Milon takapuolen näykkimistä ei lasketa). 

Piirto meni tosi hyvin myös johtohevosena, tuntui olevan jopa tyytyväisempi kuin perässä kun sai kävellä omaa vauhtia :)
Suurin osa ajasta ihan vaan käveltiin, mutta sekin tuntui olevan hepoille aika rankkaa, koska hanki oli melko syvä ja raskaskulkuinen. Piirto meinasi ihan tosissaan hyytyä loppua kohden, kun Milo vasta rupesi heräilemään :D Otettiin vähän ravia ja yksi pidempi laukkapätkä, joka mentiin melko rauhallista vauhtia, vaikka hepat sai oikeastaan itse päättää vauhdin. Piirto meni edellä, ja huomasin itse takana tullessa kun se vasta suoran puolivälissä syttyi rupesi ihan kunnolla laukkaamaan. Siinä vaiheessa jäinkin sitten reilusti jälkeen kun ei Milolla tuntunut olevan mikään kauhea kiire Piirron perään. 

Mahtava laukkasuora

Oli kyllä todella mukava ratsastus ja sain ihan tosissaan luottamusta siihen, että Piirto on ihan järkevä myös maastossa, ja se on täysin minusta itsestäni kiinni miten se siellä käyttäytyy. Jos osaan olla rauhassa ja luottaa siihen, on sekin rennompi ja nauttii hommasta. Oli myös kiva päästä vähän rentoutumaan myös maastossa, Piirron kanssa kun en ole siihen vielä kyennyt, mutta Milo oli ihan huippu! Onneksi sain lainata sitä tänään :)

On se söpö :)
Ensi viikolla sitten pitää lähteä testaamaan pitkästä aikaa itse Piirron kanssa lenkille lähtemistä. Lauantaina hypellään ihan kunnolla Elisan kanssa, ja tiistaina olisikin sitten koulupainoitteista tuntia. Sunnuntaina ja maanantaina Kristiina käy tallilla, eli minäpä saan kaksi ruhtinaallista tallivapaata päivää, jotka vietän todennäköisesti kouluhommien parissa pitkästä aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti