perjantai 7. helmikuuta 2014

Reenisuunnitelmia

Nyt kun Piirrolle on löytynyt sopiva hoito-/liikutusporukka, niin arvelin että olisi sopiva aika tehdä kunnollinen treenisuunnitelma sille. Piakkoin saadaan toivottavasti myös räätälöity ruokintasuunnitelma, niin koko paketin pitäisi sitten olla kondiksessa. 

Periaatteessa olisin pärjännyt ihan hyvin Piirron kanssa itseksenikin, mutta koska se on puolihoidolla, on karsina siivottava joka päivä ja näin minulle jää pari vapaapäivää viikossa kun joku muu käy hoitamassa pakolliset asiat puolestani. Olen myös enemmän kuin tyytyväinen siihen, että Piirto saa nyt monipuolisempaa liikuntaa ja paljon enemmän, kuin jos sen liikkuminen olisi täysin minun hoidettavana. En kuitenkaan töiltä ja muilta menoilta joutaisi aivan joka päivä tekemään sen kanssa jotain erityistä, vaan tallikäynnit menisivät sitten niin, että vauhdilla siivoaisin karsinan ja laittaisin ruuat välttämättä koskettamatta hevosta koko käynnin aikana :(

Jaa minunko muka pitäis liikkua enemmän?

Asiat ovat kuitenkin siis hyvin nyt ja tästä on hyvä lähteä etenemään. Tavoitteena on siis kunnon kohottaminen ja näin ollen lihasten kasvatus. Varsinkin takapäähän ja selkään pitäisi saada lisää voimaa. Tällä hetkellä Piirrolla ei ole mikään kauhean hyvä peruskunto, vaan se hengästyy melko herkästi ja väsähtää rankemmassa treenissä alle tunnissa. Tärkeää olisi siis saada sille enemmän sekä voimaa, että kestävyyttä, jotta se kykenisi työskentelemään tehokkaasti.

Heitän nyt ihan vaan mututuntumalla jonkinlaista mallia, minkä mukaan voisi seuraavat viikot liikutella:
1-2x/vko puomeja/kavaletteja
1-2x/vko maasto
1x/vko kunnon koulutreeni
1x/vko rennommin koulua, erityisesti taivuttelua ja käyntityöskentelyä
muuten juoksutusta liinassa ja maastakäsittelyä, sekä kentällä ilman satulaa tms kevyttä työskentelyä selästä käsin.

Varmasti tulee erilaisia viikkoja, jolloin ei mene suunnitelman mukaan, mutta tuossa on vähän pohjaa mistä lähteä toteuttamaan. Ihanteellista olisi, että muutamana päivänä Piirto liikkuisi kahdesti niin, että toinen liikutus olisi vähän rankempi, ja toinen joko taluttelu tai hyvin kevyt selästä kävely. Täysiä vapaapäiviä sillä ei ole varsinaisesti pakko olla, mutta ainakin kaksi erittäin kevyttä päivää viikossa sillä tulee olemaan (tällä tarkoitan juurikin, että max 20min kävely tai maastakäsittely tai rento kävelymaasto). 

Tässä vaikkapa esimerkkinä ensi viikon suunnitelma, joka on vähän rankempi, mutta seuraavalla viikolla sitten taas takaisin normaaliin rytmiin:

MA - Koulua (pohkeenväistöjen harjoittelua)
TI - Puomi-/kavalettitunti (pitkät loppuverkat)
KE - Maasto
TO - Koulua (taivuttelua ym rauhallisempaa harjoittelua)
PE - Maasto + illalla kävely
LA - Puomeja/kavaletteja itsenäisesti
SU - Kävely/maastakäsin työskentely

Seuraava viikko:

MA - Koulua (esim laukannostot, suoristukset, siirtymiset jne)
TI - Ratsastustunti (koulua)
KE - Juoksutus liinassa
TO - Maastakäsin työskentelyä ja kevyt ratsastus (ilman satulaa?)
PE - Koulua (taivuttelua, pyöreyden hakemista) + illalla kävely
LA - Maasto + illalla maastakäsin työskentely
SU - Puomeja/kavaletteja

Siinä jonkinlaista suunnitelman poikasta. Saa nähdä sitten parin viikon päästä että miten hyvin tuo toteutui :D 

Eipä tiedäkään Piirto mikä sitä odottaa ;)

2 kommenttia:

  1. noni,kuullostaa hyvältä :) toivotaan parasta että alkaa toimimaan noi suunnitelmat.suloinen ilme piirrolla tossa vikassa kuvassa !

    VastaaPoista
  2. Piirto osaa kyllä välillä olla niin söpö :) toivotaan että tuloksia tulee ja ehkä kesällä päästään jo pyörähtämään kisakentillä ;)

    VastaaPoista