maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kesätunnelmissa

Monena päivänä on ollut tarkoitus tulla kirjoittelemaan kuulumisia, mutta koska kelit ovat suosineet, niin ei ole tietokoneella istuminen houkuttanut laisinkaan. Pyhien ajan on ollut niin ihanan lämmintä, että on ollut pakko vain olla ulkona joko koiran kanssa tai sitten tallilla. Lisäksi olen nauttinut näistä harvinaisista yhteisistä vapaista Teron kanssa. Yleensähän Tero on viikonloput töissä kun itsellä olisi vapaata, ja kun taas Tero olisi vapaalla, teen minä aamutalleja... Nyt ollaankin ehditty hyvin käydä sukuloimassa, ulkona syömässä, viihteellä ja nauttimassa ulkoilusta. 

Hevosetkin nauttivat, kun ulkona on lämmintä, mutta ötökät ei ole kiusana. Piirto tosin hikoaa näillä keleillä liikutuksessa kuin pieni sika, eikä sillä tuntuisi olevan energiaa yhtään mihinkään muuhun kuin heinän syömiseen. Lisäksi se on nyt tarhojen kuivuttua ottanut tavakseen piehtaroida aivan jatkuvasti. Joka kerta kun tulen tallille, on vastassa ravalla kuorrutettu hevonen. Käytinkin perjantaina yli tunnin ihan vain Piirron harjaamiseen ja talvikarvojen irroitteluun. 

Ennen

Jälkeen
Huomasin vasta kuvia ottaessa, että olin laittanut Piirrolle vahingossa Milon päitset. Olin ratsastanut Milon ensin, ja nappasin sitten Piirron samalla tarhasta mukaan kun vein Milon sinne. Ihmekös kun ei oikein meinannut lukko mennä kiinni. Onhan punaiset ja siniset päitset todella hankala erottaa toisistaan, vai mitä?

Tämä on kyllä ihan loputon kierre: Piirto käy piehtaroimassa, jonka jälkeen minä tulen ja puunaan sen sieväksi, jotta Piirto voi heti tarhaan päästyään käydä piehtaroimassa uudelleen. Huvit ne on hulluillakin.
Tänään olikin Piirrolla puomipäivä pitkästä aikaa, ja kylläpä polle hikosi! Itsekin pystyin hyvin olemaan lyhythihaisessa paidassa, vaikka en edes ratsastanut, olin vain kuvailemassa ja katselemassa miten homma toimii, kun Kristiina ratsasti. Piirto meni hyvän näköisesti, ja vaikka vähään aikaan ei olekaan puomeja menty, näytti Piirto silti kehittyneen viime kerrasta. Se ei enää kompuroinut puomeilla ja osasi laukassakin tulla tasapainoisesti puomeille. En malttaisi millään odottaa, että pääsisin itse taas hyppelemään kunnolla, mutta selän takia on otettava rauhassa. 

Tämä nyt oli tällainen sekava kuulumiskirjoitus, missä ei ollut päätä, eikä häntää, mutta sainpahan vihdoinkin aikaiseksi tyhjentää kuvat puhelimesta koneelle ja jopa muutama eksyi tännekin asti. Minulla olisi perjantain ratsastuksesta videokin, kun vain saisin aikaiseksi editoida sen, niin saisi tänne vaihtelun vuoksi muitakin kuin hyppyvideoita :) 

2 kommenttia:

  1. Eikö siellä ole enään lunta ollenkaan ? :o Tosi hieno hevonen sulla !

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) ei oo tosiaan lunta ollu pitkään aikaan, ihan kesäkeleillä mennään :D

    VastaaPoista