maanantai 6. lokakuuta 2014

PKUR seurakoulukisat heC & heB

Iltapäivällä kotiuduttiin seurakoulukisoista korkean kuumeen ja kamalan yskän kera, eli onnistunut reissu siinä mielessä, että jotain kotiin tuotavaakin oli. Noh, vakavasti puhuen onneksi heikko olo iski vasta viime minuuteilla kisapaikalla, joten suoritukseen se ei vaikuttanut merkittävästi, ehkä hieman nopeammin iski väsymys ja hengästyminen, mutta valitettavasti mokia en kuitenkaan voi olon piikkiin laittaa. Kuvat on kaikki Annan ottamia jälleen kerran, iso kiitos taas hänelle. Oli kyllä ahdistava katsella kuvia kun oma istunta on niin sieltä ja syvältä, ja lisäksi olen kehittänyt vielä uuden ongelman, eli kantapäiden asento näyttää olevan taivasta kohti ennemmin kuin alas...

Piirto menee tyylikkäästi silmät kiinni ja kaksoisleukakin löytyy :D 
Menin Piirrolla heB:3 ja heC Tutustumisluokan kouluohjelman, juurikin edellä mainitussa järjestyksessä. Ilmoittautuessa oletin, että luokat olisivat olleet toisinpäin, mutta viime hetkellä järjestys olikin muuttunut ja sen mukaan oli sitten edettävä. Jos olisin tiennyt järjestyksen olevan tämä, olisin varmaankin jättänyt B:n menemättä ihan puhtaasti kyytiasioiden takia ja hieman myös siitä syystä, että Piirto on aina paljon parempi myöhemmässä luokassa. Jännitti siis vähän lähteä kisaamaan paljon hienompien ratsukoiden joukkoon - meillähän ei siis vielä peräänanto ja ryhdikäs muoto ole mikään itsestäänselvyys.

Piirto oli edellisenä päivänä hypännyt samaisessa paikassa Annan ja Annikan kanssa 70 ja 80 luokat, joten en tiennyt aamulla yhtään, että millainen hevonen minulla tulisi alla olemaan. Oletin, että se olisi todella jäykkänä tai ainakin hyvin väsynyt ja haluton, mutta Piirto pääsi taas yllättämään oikein positiivisesti: se käyttäytyi paljon paremmin kuin lauantaina ja liikkui jo ensimmäisestä verkasta lähtien kivemmin kuin pitkään aikaan treeneissä.


HeB meni meidän tasoon nähden loistavasti, vaikkakin prosentteja tuli 55 ja sijoitus 16/22. Paremmat prosentit silti kuin mitä edellisestä B:n radasta ja voin sanoa, että yksikään piste ei nyt tullut ilmaiseksi, oli nimittäin hyvin tiukka arvostelu, eikä voittajakaan saanut mitään hurjia prosentteja. Oma jäykkyys koitui taas meidän kohtaloksi, sillä en osannut rentoutua kunnolla ja istua satulaan, joka johti siihen, että Piirto ei liikkunut niin letkeästi kuin olisi pitänyt ja ohjastuntumakin oli vähän mitä oli koko radan ajan. Olin kuitenkin tyytyväinen lopputervehdyksen jälkeen suoritukseen, koska Piirto yritti parhaansa ja kulki ajoittain oikein kivasti, enkä minäkään onnistunut pilaamaan meidän suoritusta ihan täysin. Tuomarin kommenteissa luki, että pitäisi liikkua pyöreämpänä koko radan ajan (tämän tiesinkin jo etukäteen) ja että saisi olla aktiivisempi. Tuota eteenpäin liikkumista pitääkin treenailla ahkerasti, koska selkävikojeni vuoksi jään hyvin herkästi jarruttelemaan Piirron menoa, että mukamas pystyisin istumaan paremmin, vaikka oikeasti mitä rennommin ja voimakkaammin Piirto liikkuu, sen helpompi siellä on istua. Ratsastajalle siis paljon lisää rentoutta ja uskallusta ratsastaa tehokkaammin niin hyvä tulee.

B:n jälkeen olikin yli tunnin odottelu tiedossa ennen seuraavan luokan alkua, joten pistin Annan kävelyttämään Piirtoa selästä käsin, että pääsin itse vähän hengähtämään. Oli aivan älyttömän kylmä päivä ja Piirto saikin viltin päälleen sillä aikaa kun me ihmiset paleltiin ohuissa takeissamme. C:n verkassa en taaskaan tehnyt ihmeitä: testasin vain kaikki askellajit läpi ja otin muutamat keskiravit ja -laukat vain todetakseni, että ei se keskiravi vaan ole meidän juttu. Joko Piirto tarjoaa laukkaa tai sitten ottaa pari pontevampaa askelta ja taas hyytyy. Jokohan ensi kisoihin mennessä olisin tajunnut harjoitella oikeasti näitä temmon muutoksia ja keskiaskellajeja? Muuten Piirto oli taas tosi hyvän tuntuinen, vaikka ehkä vähän väsähtänyt jo ja keskittyminen oli enemmän samassa verkassa olevassa tallikaverissa kuin minussa, mutta mukavasti se liikkui ja taipui todella kivasti.

Ratakin meni aikas hyvin omasta mielestä keskiravia ja yhtä omaa mokaa lukuunottamatta. Ohjelmaan kuului 15m ravivoltti molemmissa kierroksissa ja ensimmäisen osasinkin tehdä oikein, mutta seuraavassa tuli aivan totaalinen jäätyminen ja päädyin tekemään keskiympyrän. Tajusin asian siinä vaiheessa kun olin jo vastakkaisella uralla ja taisipa suusta päästä pari kirosanaakin. Jatkettiin silti rauhallisesti rata loppuun tuosta hämmentymättä ja tosissaan omasta mielestä kaikki muu meni todella hyvin, paitsi hyvin vaatimaton keskiravi. Tässä luokassa saatiin prosentteja 54,78 ja sijoitus 4/10.


Oikeesti laitan ens kerralla kilon painot roikkumaan kantapäistä - ihan hävettää julkasta näitä kuvia :D


Kiitos ja kumarrus!
Radan jälkeen kuuntelin vain prosentit ja lähdettiin sitten tallikaverin kanssa maastoon loppuverkoille, jonka jälkeen hevoset heti koppiin ja itse pääsin kotiin potemaan noussutta kuumetta ja yleisesti kaameaa oloa. Vasta kotona huomasin tuloksista, että olinkin tullut neljänneksi, mitä en kyllä osannut odottaa. Luulin, että olisin ollut viimeisten joukossa noilla prosenteilla. Ilmeisesti kuitenkin tuomari oli todella tiukka, eikä esimerkiksi tuossa C:ssä yksikään saanut yli 60%
Päivän kohokohta: maastoon!

4 kommenttia:

 1. Ihailen teijän rohkeutta, hyvä te! Tuossa sitä oppii ja saa tavoitteita. Piirto näyttää todella hienolta muuten tuon remonttiturpiksen kanssa :D, vaikka miulla onkin kuolainsuitsien turpis-fobia, niin silti tykkään tuosta ;). Esteettisesti se päästää Piirron pään oikeuksiinsa kun sillä on noin upee merkkikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas oli aiemmin remonttiturpisfobia kun kaikki näytti aina ihan hirveiltä pitkulaturvilta mut yllätyin positiivisesti miten hyvältä näyttää Piirrolla :) Tosin vaikka ois kuinka ruma niin tossa ois pitäydytty, on nimittäin anatomisesti paras vaihtoehto Piirrolle, sillä kaikki muut hankaa poskihampaisiin/ikeniin tms ja ilman ei viitti treenailla kun kisoissa pitää turpahihna olla...

   Poista
 2. Uskalletaan myökin ehkä sitten Joensuuhun kisaamaan jos muillaki on prosentit tota luokkaa! :D Hyvä te! Ja hieno Piirto kun jaksoi porskuttaa kahtena päivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin uskallatte, Selmahan on ihan älyttömän hieno, varmasti pärjäisitte! Tänne vaan niin päästään kisailemaan toisiamme vastaan ;) Oli kyllä yllättävän tiukassa pisteet, mutta parempi näin ku että ois kaikki saanu lähemmäks 70% :D Piirto on vaan niin huippu <3

   Poista