keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Raporttia edellisistä harjoituskisoista

Jäi tosissaan kirjoittelematta niistä Jokirannan tallilla olleista harjoituskoulukisoista, jossa siis menin sekä Piirrolla että Iivolla. Iivolla en ehtinyt kovinkaan montaa kertaa ratsastaa ennen kisoja, mutta ihan hyvillä mielin lähdin koitokseen, koska en usko että sitä olisin paljon paremmaksi saanut kuin mitä se kisoja edeltävällä ratsastuskerralla oli. Iivo ei siis ollut ikinä käynyt missään ratsastuskisoissa ja naapurin maneesiakin se oli nähnyt vain muutaman kerran, minkä lisäksi se ei ainakaan viiteen vuoteen ollut liikkunut kotitalliltaan yhtään mihinkään. Vähän siis jännitti koko meidän porukkaa, että miten herra päättää käyttäytyä vieraassa paikassa hälinän keskellä, varsinkin kun kisat pidettäisiin maneesissa.

Ohjeita antamassa vaikka ite en osaa sen paremmin :D Taisin tässä opastaa Annaa siitä että Piirronkin pitää käyttää vatsalihaksia :DD
Mitähän tässä tapahtuu :D
Onneksi nämä olivat pienimmät mahdolliset kisat mitä täällä järjestetään, tarkoitettu lähinnä tallin omille ratsukoille, joten tallialue oli melko rauhallinen ja saatiin tuotua hevoset paikalle sen verran hyvissä ajoin, että ne ehtivät rauhassa katsella paikkoja ja päästiinpä maneesissakin pyörähtämään ennen verkkojen alkua. 

Itsehän pääsin melko helpolla tuona päivänä, koska Anna meni Piirrolla ja Annika Iivolla ensimmäisen luokan, eli raviohjelman, joten molemmat hevoset oli hyvin lämmitelty siinä vaiheessa kun pääsin selkään. Iivolla menin luokan ensimmäisenä, eikä minulla jäänyt paljoakaan verryttelyaikaa, koska Annika oli kolmanneksi viimeinen edeltävässä luokassa. Iivo oli ollut raviohjelmassa muuten hyvä, mutta painanut todella vahvasti kädelle ja samaa se yritti heti minunkin kanssa kun sen selkään nousin. Ilmeisesti poikaa jännitti sen muuten rauhallisesta olemuksesta huolimatta, ja se purki jännitystään roikkumalla ohjissa ja leikkimällä kuolaimella. Koska verryttelyaikaa oli hyvin vähän, menin kentälle ja pidin jopa melko vahvana käden, jotta Iivo ei saisi vedettyä ohjia pois kädestäni. Yllättäen tämä toimi ja se rauhoittui huomattavasti, jonka jälkeen testasin vain, että laukat nousevat molempiin suuntiin ja lähdin takaisin maneesin eteen odottelemaan oman luokan alkua.

Niin nätti pikkupoika! 
Rata meni oikeastaan juuri niin kuin olin odottanutkin. Ehkä olin hieman pettynyt siihen, etten saanut Iivoa ravissa rennommaksi, mutta koska olkapääni ja selkäni olivat juuri edeltävällä viikolla kokeneet pahoja vaurioita ja niitä oli piikitelty pariin otteeseen, jonka myötä rentona ja syvällä satulassa istuminen ei ollut vaihtoehto kisapäivänä. Laukkaosuus meni yllättävänkin hyvin, pelkona oli että laukka ei nousisi ollenkaan vaan paineltaisiin kiitoravia maneesia ympäri, joten suoritus oli positiivinen yllätys siinä mielessä. Toki tiputettiin raville aivan liian aikaisin lävistäjällä, mutta en edes ruvennut painostamaan uuteen nostoon vaan annoin mennä niin kuin hevonen koki parhaaksi, koska oltiin hakemassa vain kivaa kokemusta ensimmäisiksi kisoiksi. Prosentteja saatiin huimat 47, eli ei tullut hyväksyttyä suoritusta, mutta olo oli kuin voittajalla kun saatiin suoritettua rata edes jotenkuten toivotunlaisesti.

Toista vähän jännitti vielä tervehdyksessä

Kolmikaarista kiemurauraa 
Liukuva psyähdys 
Laukassa vauhti korvasi puuttuvan taidon ja tasapainon :D
Videollapa näkyy kaikki olennainen. Muistakaa että hevonen on melko raaka, ja tosissaan laukkaa sillä ei ole työstetty vielä pitkään, joten en edes yrittänyt vaatia siltä ihmeitä. Me vaan pidettiin hauskaa ja kruisailtiin ympäri maneesia :D

Poju ansaitsi isot kiitokset suorituksen jälkeen
Kun pääsin Iivon kanssa pois maneesista, hyppäsin heti Piirron selkään ja sain kuulla, että se oli ollut todella huono ratsastaa kun Anna meni sillä. Itsehän en ehtinyt katsomaan heidän suoritusta kun olin silloin jo Iivon selässä. Piirto oli tehnyt samaa kuin Iivo, eli painanut kuolaimelle, kiskonut ohjia ja aukonut suuta. Ei siis se suora kuolain ollutkaan niin hyvä valinta, koska sen tiedän, että Anna osaa Piirron ratsastaa tosi hyväksi, joten vika oli jossain muualla kuin satulan päällä. Lisäksi Piirto oli kompuroinut maneesin päässä, jossa oli todella huono pohja - siellä oli siis kunnon pudotus, tai siis ihan ihmeellinen monttu L-kirjaimen kohdalla - ja siitä vetänyt herneet nenään ja esittänyt hienoimmat pierupukkinsa. Piirto oli siis todella hermostunut kun sen selkään menin ja se yrittikin ottaa lähtöjä kentälläkin pikaverkkaa tehdessäni. 

Verkkailua 
Joku pelottava kaljupää lähti seuraamaan ;D
Radalla Piirto oli ihan ok, mutta todella vahva edestä ja koska oma kroppani oli todella jännittynyt huonon istunnan vuoksi, ei Piirtokaan rentoutunut hyvin. Se myös varoi todella paljon sitä L-kirjaimen kohdalla olevaa pudotusta ja ei olisi halunnut tehdä peruutusta siinä lainkaan. Puksuteltiin siis hyvin paljon tasoamme huonommin rata läpi, saatiin prosentteja 54,3, eikä käteen jäänyt oikein mitään. En ollut myöskään hirveän tyytyväinen arvosteluun kun näin muidenkin ratsukoiden suoritukset, mutta meni miten meni ja turha niistä enää on valittaa. Sellaisen päätöksen tein kuitenkin, että jatkossa ei käydä enää harjoituskisoissa, vaan kierrellään ihan virallisissa seurakisoissa sen mukaan, mitä alueella sattuu olemaan tarjolla.

Tervehdys

Ei mitään käsitystä mistä tilanteesta tämä on...

Meistä oli näköjään pelkkiä kävelykuvia.. Ei siis menty käyntiohjelmaa vaikka siltä saattaa vaikuttaa :D

Ny se on ohi!
Vielä kiitokset pallerolle <3Vaikka suoritukset ja prosentit eivät päätä huimanneet, oli kisapäivä kuitenkin ihan kiva. Keli suosi ja hevoset osasivat käyttäytyä mallikkaasti vieraassa paikassa ja uusien haasteiden edessä. Sain ainakin lisää määrätietoisuutta treenata ahkerammin ja aion seuraavissa koulukisoissa parantaa kyllä huomattavasti tulosta. 

Piirto nyrpeänä kun se olikin puhelin eikä porkkana :o
Pientä kommunikaatio-ongelmaa kisahoitajan ja ponin välillä
Näillä näkymin seuraavat kisat tulevatkin jo ensi viikolla, eli PKURin seuramestaruudet järjestetään tuolla Jokirannan kentällä, mihin ainakin Anna lähtee hyppäämään. Jos kyydit ja muut asiat järjestyvät, lähden itse sitten seuraavana päivänä kisaamaan koulua. Sijoittumisesta en edes haaveile, mutta henkilökohtainen paras suoritus olisi toiveissa :)

Tero taitaa luulla että meillä meni hyvin... Pidetään toinen siinä luulossa niin ei myy Piirtoa pois miun selän takana :D
Kiitokset kuvista kuuluu Meerille, Annalle ja äitille. Videoista taas saan kiittää Teroa :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Harjoituskisavideolla mun mielestä Piirto liikkui epäpuhtaasti ts. ontui vasenta etustaan. Ainakin kiemurauralla näkyi selvästi. Mun hevosella on nivelrikkoa etusissa ja sillä saattaa näkyä ontumisena jos esim. edellisenä päivänä on astunut huonosti jalalle tai kompuroinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. En usko että tuolla ollut erittäin pätevä tuomari olisi arvostelussa ja kommentteissa kehunut hevosen liikkeitä hienoiksi jos se olisi epäpuhdas ollut, eikä muutenkaan olisi ontuvalla hevosella antanut mennä rataa loppuun :) Omien liikerajoitteideni vuoksi myös Piirron liike kärsii välillä, muiden alla se on aina hienompi...

      Poista