torstai 15. toukokuuta 2014

Kesäloma!

Ah, ihanaa olla ensimmäistä kertaa elämässäni täyspitkällä palkallisella lomalla. Alku oli tosin melko mälsä, kun tänne iski harvinaisen runsaat kaatosateet, varsinkin kun olin juuri silloin tekemässä aamutallia... Noh, eipä se lomafiilistä päässyt pilaamaan, sillä luvassa on ensi viikosta lähtien kunnon hellekeliä, eli pääsee nauttimaan ulkoilusta sitten tämänkin viikon edestä.

Käytin tämän päivän ensin Piirron ja myöhemmin Repen kanssa ulkoillen, kun hetken aikaa jopa aurinko pilkisti taivaalta. Piirron nappasin narun päähän ja käytiin lähimetsässä kävelemässä, toisin sanoen Piirto söi kaiken mihin vain yletti. Hirveästi ei euohoa ollut, mutta hyvin maistui varvut ja pajunoksat. Meinasin lentää monta kertaa rähmälleni kun Piirto päätti yhtäkkiä lähteä ihan eri suuntaan parempien oksien perässä.



Viime viikon aikana on tullut monia mahtavia ratsastuskertoja, en voi muuta kuin ihmetellä muutosta, mikä meissä ratsukkona on tapahtunut ihan lyhyessä ajassa. Ollaan käyty maastossa onnistuneesti ilman pukitteluja, maastakäsin työskentely ja juoksuttaminen toimivat ilman uhmailuja ja kukkoilua, sileällä meno on siirtynyt aivan uudelle tasolle ja myös esteillä on näkyvissä edistystä. Tallilta tullessa olen yhtä hymyä, kun joka päivä tulee pieniä onnistumisen tunteita lisää. 

Yksi iso ilon aihe oli, kun sain vihdoinkin itsenäisesti Piirron toimimaan sileällä pitkiä aikoja tosi hyvin. Menin ihan vain perus käynti- ja ravityöskentelyä aluksi niin, että sain Piirron liikkumaan rennosti ja pyöreänä ilman kiirehtimistä, jonka jälkeen harjoiteltiin laukannostoja. Nostot ovat olleet meille aina hankalia, mutta nyt kun olin työstänyt ensin ravin loistavaksi, nousi laukat pelkällä sisäpohkeella kuin ajatuksesta - molempiin suuntiin. Lisäksi Piirto rauhoittui nopeasti laukan jälkeen ja ravi oli yhtä hyvä kuin ennen nostoa, jolloin pystyin tekemään nostoharjoitusta kivasti, kun ei mennyt ikuisuutta ravin rauhoittamiseen.


Myös esteillä tapahtui läpimurto. Juoksuteltiin eräs aamu Piirtoa irtona ja koska tallilla ei ollut muita, laitettiin yksi pieni este uralle ja hypytettiin Piirtoa muutaman kerran siitä yli. Pari kertaa piti hypätä edeltä, mutta kun se tajusi idean, alkoi intoa löytyä. Piirto hyppäsi tosi hienosti, eikä kolautellut puomia lainkaan alun haparoinnin jälkeen. Seuraavan kerran sitten kun itse hyppäsin sillä, oli hypyt paljon voimakkaampia ja Piirto tajusi ihan oikeasti hypätä esteen yli. Aiemmin se on vaan "astunut" vähänkin pienempien esteiden yli. Menin sillä kertaa maapuomeja innariväleillä ja loppuun otin ihan pari hyppyä. Hypättiinkin siinä ensimmäinen 80cm esteemme :) 

Tämä oli nyt tällainen ajatusten purkaus vailla päätä ja häntää viime päivistä, mutta yhteenvetona siis: mahtava fiilis ja motivaatio on korkealla. Kohta olisikin edessä muutto toiselle puolelle kaupunkia, jotta Piirto pääsee laitumelle. Sitä ennen huomenna pääsen vihdoinkin käymään Matkuksessa shoppailemassa, jospa sitä Hööksillekin tulisi eksyttyä ;)

Loppuun vielä pari kuvaa kun oltiin Repen kanssa takapihalla nauttimassa auringosta.





2 kommenttia: