maanantai 31. maaliskuuta 2014

Minut on haastettu

Maiju, Luokki ja satula -blogin kirjoittaja haastoi minut jo jonkin aikaa sitten, mutta en ole saanut vielä vastattua siihen. Nyt on sen aika! Minua ei siis ole aiemmin blogissa haastettu, joten tämä on ainutlaatuinen hetki.

muoks. Blogger lisää jostain syystä ihan randomilla välejä tuonne tekstiin, meni hermot joten antaa olla -.-Haaste on tällainen:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen

3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille

4. Sitten tulee valita 11 bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa

5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut

6. Ei takaisin haastamista


Tarkoituksena on siis laajentaa lukuluetteloa ja tuoda alle 200 lukijan blogeille näkyvyyttä :)

Tässäpä 11 asiaa minusta
 1. Innostun erittäin helposti - oikeastaan mistä tahansa uudesta asiasta - ja kadotan kiinnostukseni yhtä nopeasti, mikäli en nytheti pääse kokeilemaan/toteuttamaan tätä uutta asiaa
 2. Rakastan eläimiä ja ahdistun eläinrääkkäys tms uutisista, sen sijaan pystyn huoletta lukemaan murhista yms ihmisiin liittyvistä ikävistä asioista. Tähän liittyen mikä tahansa eläinvauva on maailman suloisin, mutta ihmisvauvat eivät herätä kummoisempia tuntemuksia...
 3. En ole ikinä edes maistanut tupakkaa, ajatuskin ällöttää ja inhoan tupakan hajua.
 4. Meikkaan hyyyyvin harvoin (tämä tuskin tulee yllärinä kellekään) ja ison osan ajasta kuljen verkkareissa ja muissa ei niin hyvissä vaatteissa, koska töissä ja tallilla ei oikein hienompia vaatteita viitsi käyttää.
 5. Menin naimisiin tammikuussa, mutta vihki- ja kihlasormus ovat tämän jälkeen viettäneet aikaansa ilman minua yöpöydälläni, harvoin ne ovat sormessa.
 6. Haluaisin toisen koiran. Tai vaikkapa useamman. Lisäksi vielä kissan, pari hevosta, kilpikonnan, kanin, sekä tiikerin. Mikä tahansa eläin kelpaisi. Ainoa este näille haaveiluille on tuo miehenpuolikas.
 7. Minulla on jonkinasteinen valokuvamuisti. Jos vain saan aikaiseksi lukea tenttikirjan edes jollain tavalla läpi, niin aivan varmasti pääsen tentin läpi ja muistan sanatarkasti lukemani. Harvoin kuitenkaan saan aikaiseksi edes lainata em. kirjoja ajallaan, saatikka sitten että viitsisin ilmestyä tenttipäivänä paikalle. Tyhmä mikä tyhmä.
 8. Muistan asioita hyvin pitkältä ajalta, joitain keskusteluja ja tapahtumia on muistissa siltä ajalta, kun olin 3-vuotias. 
 9. Olen hyvin epäsiisti ihminen, voin aivan mainiosti elellä niin, että tiskit on tiskaamatta, vaatteita lattialla ja muutenkin kämppä sekaisin. En siis osaa ylläpitosiivousta, vaan sitten kun rupean siivoamaan, siivoan koko asunnon lattiasta kattoon, kuuraan vessan ja hinkkaan ovenkahvat, sekä järjestelen kaapit. Tätä tapahtuu suurinpiirtein kaksi kertaa vuodessa.
 10. Tykkään katsoa kaikkea roskaa telkkarista, kuten MTV:n Geordie Shorea, Valleysia sekä BSCO:ta, mutta tietty myös Salatut elämät ja Emmerdale kuuluvat ohjelmistooni.
 11. Tykkään autoista ja ajamisesta, olen ihan kohtuullisen hyvä ja varma kuski, mutta välillä teen todella typeriä virheitä ja repeilen itsekseni ratin takana kun meinaan suoralla tiellä ajaa ojaan viidenkympin vauhdissa... Ilman mitään häiriötekijöitä....
Haastajan 11 kysymystä

1. Millä perusteella valitsit nykyisen ratsusi/hevosesi?
En oikeastaan millään perusteella, kun en hevosta ollut ostamassa. Piirtoon pääsin tutustumaan etukäteen ja tunsin edelliset omistajat, joten päätös oli helppo siinä vaiheessa, kun olin todennut hevosen olevan kivan luonteinen ja muutenkin juuri sopiva tähän elämäntilanteeseen.

2. Mitä asioita haluaisit itsessäsi kehittää hevosharrastukseen liittyen?

Kaikkea. Mitä enemmän tekee, sitä enemmän huomaa miten vähän osaa. Eniten haluaisin kehittää omaa fyysistä kykyäni ratsastaa kunnolla, mutta tahtoisin myös saada enemmän opastusta maastakäsittelyyn ja kehittyä hyväksi ja johdonmukaiseksi johtajaksi hevosen silmissä.

3. Minkälainen on unelmahevosesi käsitellä, ajaa/ratsastaa, ulkomuodoltaan jne?
Unelmahevoseni olisi käsitellessä luonteikas, mutta ei kuitenkaan "ilkeä" tai "vauhko", vaan sopivan eloisa, mutta nöyrä. Ratsastaessa luonnetta saisi löytyä, mutta eniten arvostan hevosessa maastovarmuutta ja sitä, että pystyn itse luottamaan hevoseen ja olemaan rento sen kanssa. Ulkomuodolla ei niin hirveästi väliä, ehkä kivoin olisi joku max 150cm melko sirorakenteinen ratsurotuinen heppa, joka olisi tietenkin terve :)

4. Mikä on kamalin kokemuksesi hevosen kanssa?
Se päivä, kun Piirto tuli minulle. Olin lähdössä kotiin kun Piirto oli laitettu muiden heppojen kanssa tarhaamaan ja olivat asettuneet ja päätin vielä käydä vilkaisemassa Piirtoa. Se seisoi aitauksen nurkassa pää täysin veressä... Se oli kamalin hetki, kun jouduin odottamaan monta tuntia päivystävän eläinlääkärin tuloa ja en edes tiennyt miten paha vahinko oli, kun päätä ei pystynyt huuhtelemaan... Toinen kamala kokemus oli, kun kaverin kanssa maastossa ollessa kaverin hevonen alkoi upota ilmeisesti suohon ja sillä meni tuskaisen kauan, että pääsi rämpimään ylös. Itse joutui vain avuttomana katselemaan kauempaa toisen hevosen kanssa, voimatta auttaa.

5. Kuulutko johonkin (hevos)seuraan? Kerro siitä ja sen toiminnasta.
Kuulun SRL:n alaiseen seuraan, mutta en ole ollut mukana toiminnassa.

6. Montako eri kuolainta olet kokeillut käytössä?
Piirrolla on ollut yhteensä viidet. Jos otetaan mukaan kaikki hevoset ja niiden kuolaimet ikinä, niin en todellakaan osaa sanoa lukumäärää.

7. Kenet valmentajan ottaisit itsellesi jos saisit viikoksi kenet tahansa "omaksi"? Miksi?
En tiedä kovinkaan monia valmentajia, mutta haluaisin sellaisen, joka keskittyisi istuntaan ja jolla olisi kokemusta nuorista/raaoista hevosista.

8. Hassuin tapaus elämässäsi mihin hevonen liittyy?
Jaa-a, ei nyt kyllä tule mitään erityisen hassuja juttuja mieleen. Hauskaa oli ainakin joskus nuorempana kun leirillä ollessa uittoreissun aikana lähes kaikki tipahtelivat useampaan otteeseen. Ketään ei sattunut, hauskaa oli ja kaikki hevoset saatiin jopa kovan taistelun jälkeen menemään veteenkin.

9. Mitä kerrot ensimmäiseksi hevosestasi uudelle ihmiselle?
Sen, että Piirto on hölmö porsas ja ihan kamala terminaattori - tuhoaa kaiken mihin vaan hampaillaan yltää.

10. Kolme kauneinta väriä hevosessa?
Riippuu hirveästi rodusta/rakenteesta ym, mikä väri näyttää milläkin hyvältä. Kulomusta on yksi väri, mikä miellyttää omaa silmää.

11. Hyvä hevosenhoitoon liittyvä niksi?
Tee niin kuin itse parhaaksi koet, mutta jos olet epävarma, älä arastele kysyä neuvoa muilta :)

Sittenpä ne 11 kysymystä haastetuille
 1. Valitsitko lajisi hevosen perusteella, vai hevosen lajin perusteella (este, koulu, kenttä, puska jne)?
 2. Mikä on lempivarusteesi, entä mikä turhin omistamasi varuste?
 3. Miten paljon yleensä vietät tallilla aikaa, mitä teet siellä?
 4. Mitä muita harrastuksia hevostelun lisäksi?
 5. Täysihoito, puolihoito vai itsehoito, miksi?
 6. Kuvaile hevosesi luonnetta kolmella sanalla.
 7. Kuulutko "valtavirtaan" tallilla, vai poikkeatko jollain tavalla massasta, miten?
 8. Mitkä ovat isoimmat puutteet itsessäsi ratsastajana/hevosen omistajana?
 9. Entä mitkä parhaat puolesi?
 10. Lempitekeminen hevosen kanssa?
 11. Miksi bloggaat/miksi päätit aloittaa bloggaamisen?

Haastan:

2 kommenttia:

 1. Moi! Olen tehnyt tämän haasteen jo kahdesti, katsotaan jos jaksan tehdä vielä kolmannen kerran! (: kiitos kuitenkin.

  VastaaPoista