maanantai 10. maaliskuuta 2014

Osteopatiaa ja vieraissa pomppimista

Takana on pitkä vapaa viikonloppu, kun olin pyytänyt sekä perjantain, että maanantain vapaaksi töistä. Vapaata aikaa viikonlopussa ei siltikään ollut lähes lainkaan, sillä tuntui, että jatkuvasti sai olla juoksemassa pää kolmantena jalkana paikasta toiseen. Eipä se haitannut kuitenkaan, kun oli mukavaa puuhaa jatkuvasti. Nyt sitten vasta ehdin kunnolla istahtaa koneelle ja miettiä että mitä kaikkea viikon aikana onkaan tapahtunut.

Piirrolla oli siis lähes koko viime viikko vapaata, kun maanantaina osteopaatti Tiina Kataja kävi hoitamassa sen jumeja ja tuon jälkeen piti ottaa muutama päivä vähän kevyemmin. Piirto nautti Tiinan käsittelystä silminnähdenniin, että pelkäsin sen nukahtavan hetkenä minä hyvänsä. Muutamia ikävämpiä jumikohtia hevosesta löytyi: lantio/lonkka oli vasemmalta jumissa, samoin oikeanpuoleinen lapa ja niska. Mitään pahempaa ei kuitenkaan ilmennyt ja Piirto oli käsittelyn jälkeen erittäin letkeän ja rentoutuneen oloinen. Se näytti välillä siltä kuin olisi saanut rauhoittavaa!

Aluksi Piirto oli vähän ihmeissään käsittelystä

Hetken päästä pystyikin jo rentoutumaan
Ohjeeksi tuli siis pitää pari päivää ihan vapaata ja sen jälkeen aloittaa liikuttaminen juoksuttamalla, jotta Piirto saisi vähän totutella auenneisiin lukkoihin ja uusiin liikeratoihin. Torstaina kävinkin juoksuttamassa poitsun ja liikkuihan se paljon letkeämmin kuin aiemmin. Voi tosin johtua myös siitä, että useamman päivän vapaaputki oli kerryttänyt virtaa sen verran paljon, että koivetkin nousivat aiempaa herkemmin. Pääasia, ettei sen liikkuminen ollut halutonta tai rajoittunutta. Juoksutin noin vartin verran, jonka jälkeen liukastelin kentällä vielä parinkymmenen minuutin kävelyt. Piirrolla ei ollut mitään ongelmia kentällä, onhan sillä hokit koivissaan, toisin kuin minulla...

Perjantaiksi suunnistinkin Varkauteen innolla odottamalleni estekurssille Jonna Bordin tallille. Oltiin Annin kanssa ilmoittauduttu jo jokin aika sitten sinne ja meidän lisäksi kurssilla oli vain yksi henkilö. Päästiin siis päivän aikana hyppäämään ihan tarpeeksi, varsinkin kun itse en ole tottunut hyppäämään kauhean pitkiä ratoja tai ottamaan montaa hyppyä yhdellä kertaa Piirron kunnon takia. 

Sain ratsukseni sh-ruuna Rambon, joka oli paljon pienempi kuin Piirto, mutta muuten ihan yhtä suloinen luonteeltaan. Sileällä kun lämmiteltiin, se oli melko tahmea ja olinkin vähän hukassa kun olen tottunut enemmän pidäteltäviin hevosiin kuin eteenpäin potkittaviin. Pikkuhiljaa oikeat napit kuitenkin alkoivat löytyä ja Rambo liikkui ihan mukavasti eteen. Siinä vaiheessa kun ruvettiin hyppäämään, se syttyi ihan kunnolla ja laukkakin alkoi pyörimään ihan eri tavalla. Hypättiin ristikoita, pystyjä, okseria ja "vesimattoestettä", laskettiin askeleita ja säädeltiin laukkaa niin, että päästiin halutulla askelmäärällä tulemaan tietyt välit. Todella kiva tunti!

Uljas ratsuni Rambo
Päivemmällä hypättiin vielä lisää ja menin taas Rambolla. Nyt aiheena oli radan meneminen. Aluksi hypättiin osia radasta niin, että saatiin jokainen osa menemään hyvin ja sujuvasti. Kun rata oli käyty läpi osissa, tultiin sitten koko rata putkeen, mikä jännitti itseä melko paljon, en meinaa nimittäin koskaan muistaa esteiden järjestystä, jolloin lähestymiset menevät lähes poikkeuksetta pieleen. Nyt rata meni tosi kivasti, yksi hieman hassu lähestyminen tuli pysty-okseri -sarjalle, jossa piti ottaa väliin yksi laukka-askel. Hevonen epäröi hieman ensimmäiselle osalle lähestyttäessä, mutta sain sen kannustettua eteen niin, että väli tuli hyvin ja okserin ylikin päästiin hienosti. 

Rata meni kaikilla puhtaasti läpi ja voitiin olla ylpeitä itsestämme! Esteet olivat vain 50-70cm korkeita, mutta aivan tarpeeksi isoja minulle ja auttoivat paljon pienen hyppyjännityksen selättämisessä. 

Videolla oma ratasuoritukseni. Laatua saa vähän parannettua mutterista, muuten ei näy mitään ja kameran asettelu sieltä ja syvältä, mutta jotain siitä ehkä saa selvää. (Valkeat housut siksi, että löysin älyttömän halvalla ne Varkauden Agrimarketista ja olivat niin mukavat jalassa että oli päästävä kokeilemaan käytössä)Illalla suuntasin takaisin Joensuuhun junalla, lauantaina piti olla heti aamusta tallilla aamutallin teossa, voin sanoa että hieman meinasi tätä tyttöä väsyttää. Oli silti todellakin vaivan arvoinen hyppelypäivä. Toivottavasti kesällä pääsisi tuonne vaikkapa Piirron kanssa ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti