sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Penkki kokeilussa

Nyt olisi niin hirveästi asiaa, etten edes osaa päättää mitä kirjoittaisin. 

Minulla oli tosiaan muutama päivä vapaata ratsastamisesta ja tänään otinkin sitten vahingon takaisin ratsastamalla yhteensä melkein kolme tuntia tallihommien jälkeen. Nyt on hieman väsynyt ja jäykkä olo (mitkä venyttelyt...), mutta oli kyllä kiva päästä takaisin Piirron selkään. Ajattelin, että nyt kun Piirrolla on hyvät hoitajat, pitäisin ihan mielelläni näitä vapaita päiviä, mutta huomaan silti miettiväni, mitä itse tekisin sen kanssa tänään ja välillä jopa harmittaa kun en pääse käymään. Todellisuudessa olen erittäin kiitollinen ja iloinen siitä, että hoitajat ovat todella luotettavia ja hyviä Piirron tarpeet huomioon ottaen, enkä varmasti olisi edes ehtinyt tai jaksanut tallilla tehdä mitään näinä päivinä, jos olisikin ollut "minun päiväni". Asiat on siis nyt hyvin, mutta on kyllä kiva huomata, että intoa löytyy ratsastamiseen ja muuhun puuhailuun, eikä kyllästyminen ole iskenyt. 

Mitä sä teet??
Et kai vaan kuvaa minuu??
Nyt loppu se kuvaaminen!
Minulle saapui keskiviikkona Satulapalvelu Hilmalayasta sovitukseen Claridge Housen yleissatula. Siinä myös yksi syy, miksi en olisi malttanut odottaa viikonloppuun tallille menoa, sillä halusin tietää josko vihdoinkin meille olisi löytynyt sopiva satula. Tänään sain siis vaihdettua siihen mukana tulleen keltaisen, eli ekstraleveän kaaren (oli muuten yllättävän helppoa) ja tälläsin sen samointein Piirron selkään. Näytti omaan silmään ainakin ihan hyvältä. Otin kyllä kuvat siitä ja käyn kysymässä neuvoa viisaammilta, mutta en ainakaan itse huomannut mitään isoja epäkohtia, parista jutusta pitää kysäistä, mutta sopivampi se ainakin oli kuin tuo meidän nykyinen koulusatula. 

Sellanen se nyt on. Piti vähän siirtää tosin taaksepäin kun on tässä liian edessä. 
Sivuhuomautuksena mainittakoon, että Piirron varusteet eivät tällä hetkellä soinnu kyllä yhteen lainkaan: Suitset ovat ruskeat (on kyllä mustatkin), satula musta, satulavyö ruskea ja suojat siniset :D Sen siitä saa kun ostelee kaikkea kivaa ja halpaa miettimättä sen tarkemmin kokonaisuutta. No mitäpä pienistä, hyviä varusteita ovat yhtälailla, pikkuhiljaa voi ostella yhteneviä kamoja kunhan jaksaa...

Takaisin asiaan, satula siis vaikutti hyvältä myös selästä käsin, vaikka tuntuikin oudolta mennä pitkästä aikaa yleissatulalla, kun oli jo ehtinyt tottua koulusatulaan. Piirto käveli tämän satulan kanssa paljon reippaammin ja sillä oli oikein pitkä ja rento askellus, kun yleensä sen käynti on sellaista töksähtelevää. Myös taivuttelu oli aiempaa helpompaa, toki pieniä erimielisyyksiä välillä oli sisäpohkeen merkityksestä, mutta ero oli kyllä päivänselvä. Piirto ei punkenut lapa edellä jatkuvasti, eikä myöskään vitkastellut ja kiemurrellut niin paljon kuin normaalisti, kunhan vain muistin itse ratsastaa matkustelun sijaan. Ravissa vakuutuin viimeistään satulan olevan sopivampi kuin se nykyinen. Lähes joka ikinen kerta, kun olen Piirrolla ottanut ravia ja mennyt ympyröitä, se on tarjonnut laukkaa ja yrittänyt muutaman askeleen välein ponnistaa laukkaamaan, mutta nyt se hölkötteli menemään ihan rauhassa niin kauan kuin sitä pyysin. Myös laukannostot sujuivat tänään hyvin, myös huonoon oikeaan kierrokseen, eikä tullut yhtäkään väärää laukkaa. Muutamia kiitoravilähtöjä meinasi kyllä tulla, mutta otin ne aina alas ja tulin uudestaan rauhallisemmin.

Harjoiteltiin tänään myös vähän avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä käynnissä. Molemmat sujuvat Piirrolta jo ihan hyvin maastakäsin, mutta avoja en ollut vielä selästä kokeillutkaan. Pohkeenväistöt tuppaavat vielä olemaan sellaista sivuttaissuuntaista kävelyä, jossa välillä joku jalka astuu ristiin, mutta välillä niitä onnistumisiakin tuli. Pääasia kuitenkin on, että Piirto tajuaa mitä siltä pyydetään ja yrittää parhaansa, tyyliä voidaan hioa sitten ajan kanssa.

Videotakin olisi tämän päivän ratsastuksesta, mutta koska iphone päätti olla tottelematta, en saa videota ulkoistettua tietokoneelle..

OMG - mulla on vatsalihas! Ota se pois! Ota se pois!
Omasta istunnasta voi taas sanoa, että kun yhden virheen huomaa ja sitä yrittää korjata, tulee kaupanpäällisiksi kolme uutta ongelmaa. Pahin ongelmani vinous on nyt siis pysynyt kohtuullisen hyvin kurissa, kun vain muistan keskittyä painon jakamiseen tasaisesti molemmille jalustimille. Tämän myötä olen kuitenkin ruvennut könöttämään entistäkin pahemmin, tai oikeastaan istun sellaisessa mäkihyppääjä-asennossa, varsinkin kun yritän hidastaa hevosta. Toinen ongelma on siis rentoutumisen vaikeus ja istuinluilla istuminen, jään puristamaan jaloilla hevosta niin, että olen irti satulasta. Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, niskani jumittuu vinoon kun yritän suoristaa kroppaa, mutta unohdan miten päin pään pitäisi olla. Huoh, seuraavaksi siis näiden epäkohtien kimppuun.

Ratsastin Piirron jälkeen myös Milon, jonka kanssa tein vähän samoja taivuttelu- ja väistötehtäviä, mutta hieman vaikeammalla tasolla. Milolla oli myös todella paljon virtaa, joten otin aika paljon laukkaa, kuten vastalaukkaharjoituksia ja laukanvaihtoja. Milo teki kaiken pyytämäni hienosti, vaikka sitä selkeästi hieman ärsytti minun hytkymiseni ja välillä hidas käteni. Käytiin vielä reilulla puolen tunnin maastolenkillä palautteluna.

Oon niin fiksu ja filmaattinen heponen
Huomenna ollaankin sitten jännän äärellä, kun osteopaatti Tiina Kataja tulee hoitamaan Piirron. Ihan siis vain ennaltaehkäisevästi ja oman uteliaisuuteni vuoksi. Eihän sitä koskaan tiedä millaisia jumeja hevosesta löytyy, ja vaikka tuo uusi satula paransi jo monia juttuja ratsastuksessa, ei hoidosta varmasti haittaa ole ratsastettavuuden kannalta. Piirto on sitten pari päivää vapaalla hoidon jälkeen, eli rennompi viikko tiedossa tällä kertaa. Torstaina katsellaan juoksutellen liikkeitä ja perjantaina on myös kevyempi päivä hoitajan kanssa, sillä minä olen silloin Varkaudessa estekurssilla, jei! Lauantaina yritän tuuppailla ihan normaalisti ja joko sunnuntaina tai maanantaina olisi tarkotus mennä muutamia hyppyjä/puomeja.

Kiva viikko siis tiedossa!

2 kommenttia:

 1. Voi kun Piirto on niin söpö! :D Tuollaiset bambi-silmät! <3 Eilen olin satulansovitusluennolla ja nyt on kauhea kyty tallille tuijottamaan uutta satulaa minkä sain vähän aikaa sitten! Mutta tyhmä jalka on vieläkin kipeä ja tallin piha hirvittävän liukas.. Kainalosauva + hevosen taluttaminen = huono ajatus. :( Pitää orjuuttaa joku kaveri mukaan, oishan tuo vanhempi tytär jo 8 vee ja on talutellut Selmaa aiemminkin, mutta oon aina ite kulkenut lähellä. Nyt oon niin hidas tän kintun kanssa, että jään Selmasta niin paljon taakse, ettei miusta oo niin hyötyä siinä tytön turvana. :( Mutta satulabloggausta siis minultakin tiedossa pian! :)

  Siullahan on siellä lähellä se Makkosen Riia -istuntaguru. Ootko käyny hänen tunneilla? :) Kovasti haluisin päästä, mutta kun kävi täällä kurssittamassa, en pystyny osallistumaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riian tunnille olisi kyllä todella kiva päästä käymään, täytyy kyllä selvitellä mahdollisuuksia tässä kevään aikana :)

   Poista