perjantai 22. elokuuta 2014

Vihdoin kisapostausta

Nyt vihdoinkin luvassa raporttia minun ja Piirron ensimmäisistä yhteisistä helppoC ja helppoB -radoista. Käytiin siis Kiteellä asti harjoituskilpailuissa pyörähtämässä, tarkoitus oli lähteä ihan kokeilumielessä testaamaan, miten k.n. special meiltä sujuisi, suuremmat odotukset olivat siis ehdottomasti c-merkin kouluohjelman suhteen. 

Aamu alkoi hyvin aikaisin, menin jo kuuden jälkeen tallille, että ehdin ruokkia hevoset ja antaa myös Piirron syödä rauhassa ennen lähtöä ja ennen kuin Anna tuli auttelemaan lähtövalmisteluissa. Harjailin Piirron hyvin ja laittelin sen harjan nätiksi, sekä luulin kasanneeni kaikki tarvittavat tavarat valmiiksi. Perillä sitten huomattiin, että satulahuopa oli tietenkin unohtunut. Onneksi kisapaikan tallilta löytyi erittäin ihana henkilö, joka lainasi meille omaa valkeaa huopaansa, joten päivä oli pelastettu ja päästiin edustamaan oikein hienon näköisinä. Matka ja kisapaikalle saapuminen meni rauhallisesti, mutta kun lähdettiin kävelemään alkukävelyjä tallialueen lähellä kiertävälle hiekkatielle, veti Piirto ihan järkyttävän stressin ja sinkoilun päälle, ja ihan vain sen takia, että tien vieressä laidunsi pari irkkuheppaa, jotka olivat vähän turhan innokkaasti seurailemassa meitä aidan vierustaa pitkin. Piirto siis steppaili ja örisi ihan jatkuvasti, ja kun vihdoinkin päästiin menemään kentälle verryttelyyn, se oli jo vetänyt itsensä sellaiseen hysteriaan, että minulla oli pitkästä aikaa oikeasti ongelmia saada se pysymään käsissä. Verryttelyssä Piirto yritti pariin kertaan ottaa lähtöjä ja steppaili aluksi joka suuntaan ja pälyili kaikkea hyvin epäluuloisena, mutta pikkuhiljaa se alkoi rauhoittua ja rentoutua vähäsen, jolloin pääsin ratsastamaan sitä vähän pyöreämmäksi ja taivuttelemaan. Varsinainen verryttely jäi meillä aika lyhyeksi, koska hukattiin niin paljon aikaa tuon temppuilun takia, joten en ollut kovinkaan luottavaisen oloinen radalle lähtiessä.

Kaikki kuvat (c)Anna =)

Jänzkättää ihan mahrottomasti!

Ai mitenniin selkä notkolla :D

HeC -suoritus menikin meiltä suoraan sanottuna hyvin ala-arvoisesti. En saanut pohjetta oikeastaan ollenkaan läpi ja ulkoavut oikeassa kierroksessa olivat täysin hukassa. Alkuosa radasta oli ihan hyvä, mutta ensimmäisen laukannostoyrityksen jälkeen koko pakka levisi käsiin. Tiesin, että käynnistä laukannosto tulisi olemaan meille hankala, ja tästä syystä jännitin sitä ihan liikaa jo etukäteen, jonka takia hätäilin ja unohdin valmistella noston huolellisesti. Oikea laukka räpiköitiin vielä kohtuullisesti läpi, mutta vasemman laukannoston jälkeen en tosiaan saanut ulko-ohjalla tehtyä lainkaan pidätteitä, ja Piirto ajautui pääty-ympyrällä liian leveäksi ja jyrättiin aidat ohimennessämme :D Suoritus siis hylättiin, mutta saatiin jatkaa loppuun asti.




Kyllä, piti katsoa ihan kunnolla että kumpi laukka sieltä tuli *facepalm*
Hyvää tuossa C:n radassa oli siis alkuosa, jossa Piirto oli mukavan eteenpäinpyrkivä, mutta kuitenkin kuulolla pysähdyksessä ja käännöksissä, vaikka taivutukset eivät ihan nappiin menneetkään. Laukat olivat aivan onnettomat, joten niitä harjoitellaan jatkossa hyvin paljon. Erityisesti siis nostoja, koska laukka pyörii kyllä ihan hyvin sitten, kun sen saa nätisti nostettua. 

Fiilikset olivat vähän kaksijakoiset kun odoteltiin, että B:n verkka alkaisi. Toisaalta oli mukava, että ei jouduttu lähtemään kotiin tällaisen suorituksen jälkeen, mutta toisaalta taas pelotti, millainen fiasko seuraavasta radasta tulisi. Kilpakumppaneita katseltuani en elätellyt minkäänlaisia toiveita sijoittumisesta, vaan toivoin vain, että tästä radasta tulisi hyväksytty ja tasapainoinen suoritus. Otettiin siis tuo odotteluaika ihan rauhallisesti, koitin vain saada Piirron rennoksi ja luottavaiseksi, jotta se malttaisi sitten aitojen sisälläkin kuunnella minua ja työskennellä rauhassa. Tässä onnistuin paremmin kuin halusinkaan, koska Piirto näytti nukahtavan kun odoteltiin verryttelyyn pääsyä. Se oli myös verkassa todella laiskan ja raukean oloinen, mutta sain sitä vähän heräteltyä kun otin heti alkuun laukkaa ja reipasta ravia.


Viime hetken venyttelyjä - Prinsessa kattelee taustalla miten kaverilla menee
Tyylikäs könötys kuuluu asiaan
Kohta mennään!
Olin Piirron kanssa tässä toisessa luokassa ensimmäinen lähtijä, enkä onneksi siis ehtinyt jännittää ja ruveta miettimään asioita liikaa, kun jouduinkin jo radalle. Ei olisi uskonut, että alla oli sama hevonen kuin C-merkissä, sillä Piirto oli niin rauhallinen ja jopa hitaan tuntuinen, vaikkakin se oli kivan herkkä pohkeelle ja kulki oikein mukavassa muodossa meidän tasoon nähden. Laukassa oli vasempaan kierrokseen taas pientä ongelmaa, ja laukka nousi hieman myöhässä, mutta muuten myös laukat olivat paljon tasapainoisemmat, ja jopa ohjauskin pelasi tällä kertaa. 





Prosentteja saatiin C-merkin kouluohjelmasta 58,3 ja K.N. Specialista 53,4. C-merkistä siis saatiin paperilla arvostelu ja nuo prosentit, vaikka virallisesti suoritus hylättiin radalta poistumisen vuoksi. HeB:ssä olisi vaadittu parempaa kokoamisastetta, jotta prosentit olisivat olleet korkeammat, mutta tuomarilta tuli mukavan kannustavaa kommenttia paperiin. Nyt siis keskitytään laukannostojen parantamiseen ja pikkuhiljaa voidaan ruveta menemään pidempiä aikoja vähän korkeammassa muodossa ja tehokkaammin työskennellen. Todennäköisesti kuitenkin heB tulee olemaan meillä seuraavan kerran ohjelmistossa vasta ensi keväänä, eli siihen asti on aikaa treenailla rauhassa siinä vaadittavia asioita. Olen kuitenkin erittäin onnellinen että uskaltauduin menemään tuon B:n ja että saatiin yli 50% siitä. Jäi todella hyvä mieli noista kisoista kaikesta huolimatta :)

P.S. Saa nähdä miten minun ratsastelujen käy nyt lähiaikoina. Oikea olkapääni on erittäin pahasti vaurioitunut ja sen liikeradat ovat hyvin rajoittuneet. Maanantaina menen lääkäriin ja se piikitetään, joten ainakin muutaman päivän tauko tulee kaikkeen tekemiseen sen jälkeen. Nyt on pystynyt sentään käymään tallilla ja juoksuttelemaan Piirtoa, sekä ratsastamaan kevyesti, kunhan on vain varonut, että ei tee minkäänlaisia nosto- tai sivuliikkeitä tuolla oikealla kädellä. Toivotaan että toipuminen on nopeaa ja pääsen taas pian normaaliin arken niin töiden kuin ratsastuksenkin osalta.

2 kommenttia:

  1. Jee, hyvä te!! :D Piirtoki niiiiin kommeena siellä! <3 Toivottavasti saat olkapään pian kuntoon. :/ Ikäviä nää kropan reistailut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirto on kyllä oikein komee herrasmies halutessaan :) alkaa kyllä pikkuhiljaa mennä hermo kun jatkuvasti joku paikka rikki, tää olkapää nyt oli vielä tapaturma niin saattaa kestää paraneminen =\

      Poista