sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kesä lähenee loppuaan

(c) Anna
Kai se on pakko hyväksyä tosiasiat ja todeta, että tämä kesä alkaa olla pikkuhiljaa ohi. Tuntuu, että vasta äsken tultiin Reijolaan ja Piirto pääsi laitumelle, ja nyt jo lähenee hetki, kun hevoset siirtyvät viettämään yönsä sisällä ja laidunkausi on ohi. Voi kun pystyisi saamaan vielä yhden lämpimän ja rennon kuukauden ennen arkeen paluuta. Eniten harmittaa Piirron puolesta, se nimittäin joutuu luopumaan laidunkaveristaan, jonka kanssa ovat tulleet aivan uskomattoman hyvin toimeen ja ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa.

Piirto ja Aada iltarapsutuksilla

Annahan jo iltaruuat äläkä räpsi kuvia!
Tällä viikolla oli vielä muutamia lämpimiä päiviä ja pakkohan ne oli viettää tallilla kun tiedossa oli, että seuraava viikko saadaan kärsiä jatkuvasta sateesta, jonka jälkeen varmaan siirrytäänkin jo pakkasen puolelle. Ihmeitä en ole pystynyt tekemään rikkinäisen olkapään kanssa, mutta onneksi kevyessä ratsastuksessa olkapää ei rasitu jos vaan osaa istua mahdollisimman rennosti satulassa. On ollut siis pakko opetella istumaan myös harjoitusravissa, koska pienikin pompotus aiheuttaa viiltävät kivut ja välittömän pahoinvoinnin. Istuntani onkin parantunut rytinällä tästä syystä. En tosin suosittele kellekään tätä äärimmäistä keinoa, pakko olla myös helpompia vaihtoehtoja.

Olen siis muutaman kerran käynyt Piirron selässä, joista yksi oli peltoilua ilman satulaa hackamoreilla, jotka on meille vielä melko uusi tuttavuus. Eläinlääkäri suositteli siis edellisellä raspauskerralla, että olisi hyvä mennä välillä niin, ettei olisi kuolaimia suussa, koska Piirrolla on vähän ahdas suu ja se saattaa välillä olla melko levoton suustaan jos mennään pitkään samoilla kuolaimilla. Hackamoret on ollut kiva lisä meille, itse olen käyttänyt niitä enemmän rennossa peltoilussa ja maastolenkeillä, mutta Annan mukaan toimivat myös hyvin ihan koulutyöskentelyssä myös.

Vähän vinossa nuo suitset, tämän jälkeen piti säädellä ihan kunnolla että saatiin kohdilleen

Kato mulla ei oo suussa mitään!!
Syksyn tulon huomaa myös Piirron virkeystasosta. Yllä olevien kuvien ottamispäivänä se oli erittäin rauhallinen ja tasainen, vaikka otettiin laukkavetoja pellolla, mutta nyt kun kelit on viilenneet, tuntuu että Piirto on herännyt transsista ja saanut virtaa satakertaisesti viime viikkoon verrattuna. Se pörhistelee kentälläkin jopa jos on vähänkin tuulisempaa tai jos ollaan ensin käyty pellolla. Peltoillessa se taas tuntuu olevan hyvin lähellä räjähdyspistettä ja kulkee kaula kaarella ja pörisee kaikelle mikä liikkuu.


Täytyy toivoa, että Piirtokin vähän rauhoittuu kunhan syksy etenee ja se tottuu taas viileämpiin keleihin. Onhan se kiva, että virtaa riittää, mutta tuossa ponissa alkaa olla sitä koko tallin tarpeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti