lauantai 7. kesäkuuta 2014

PHTY Harjoituskoulukisat kuvina!

Tänään oltiin siis Korholan tilalla meidän ensimmäisissä koulukisoissa. Kisat oli Piirrolle ihan ensimmäiset ikinä, ja itselläkin edellisistä ratsastuskoulun (huonoin suorituksin juuri ja juuri läpi rämmityistä) seurakisoista on jo tullut vierähtäneeksi reilu kymmenen vuotta. Tavoitteena oli hyväksytty suoritus ja Piirrolle positiivinen kokemus, sekä omasta kisajännityksestä yli pääseminen.Check, check and check. Kaikki siis toteutui ja tulos oli parempi kuin osasin toivoakaan: Raviohjelmasta tuli meille voitto prosenteilla 67,5 ja Annaroosa ja Piirto suorittivat hyvin myös tutustumisluokan kouluohjelman (heC), tuloksena 59,4%. Piirto pääsi väsähtämään tosi pahasti oman luokkani jälkeen, joten Annaroosan kanssa se tarjosi hyvin herkästi laukkaa, kun ei jaksanut enää pyörittää ravia, mutta muuten oikein hieno suoritus oli heilläkin. Kunnon kohotessa ja kelien normalisoituessa varmasti poistuu tuokin ongelma.

Kaikki kuvat (c) Anna, jolle iso kiitos kuvaamisesta ja kisahoitajana toimimisesta :)

Hymy oli herkässä tänään! Ensimmäistä kertaa palkintojenjaossa omalla hevosella <3
Minusta ei ole palkintojenjaosta yhtään fiksua kuvaa, jokaisessa on niin typerä virne naamalla, ei vaan voinut olla hymyilemättä, oli aivan mahtava fiilis! Vaikka kyseessä oli "vain" raviohjelma ja vieläpä harjoituskisoissa, olen siitä huolimatta aivan uskomattoman ylpeä sekä itsestäni, että tuosta hevosesta. 

Verkkailua. Tuo letti oli kyllä niiin fail, mutta aamulla sitä tehdessä v*tutti niin paljon että annoin olla tuollasena :D
Verkkaa verkkaa
Piirto yllätti fiksulla käytöksellään kisapaikalla, sillä vaikka ympärillä oli kauheasti hälinää, autoja, trailereita ja lapsia, ei se kertaakaan yrittänyt sinkoilla mihinkään tai ollut kovinkaan hermostunut. Vähän se huuteli muiden heppojen perään, mutta selkään kun pääsin, se rauhoittui hetkessä samanlaiseksi, kuin mitä se on kotikentälläkin.Verkka meni siis ihan kivasti, vähän virtaa tuntui olevan, mutta en viitsinyt hirveästi sitä rääkätä siellä kun hellettä oli kuitenkin ihan reippaasti. Tarkistin, että siirtymät sujuu, taivuttelin ja tein muutamia pysähdyksiä. Lähdettiin kolmantena, eli ei tarvinnut kauaa odotella, kun jo päästiin radalle.

Radalla Piirto oli tosi kivasti kuulolla, ei pelännyt tuomarin päätyä, eikä muutenkaan hirveämmin hötkyillyt mihinkään suuntaan. Tervehdykseen päästiin suorana ja erityisiä kehuja tulikin juuri täsmällisistä pysähdyksistä, volttien hyvästä muodosta ja hyvistä asetuksista. Nämä olivatkin ne asiat joihin olin etukäteen päättänyt panostaa, koska tiesin, että ainakaan istunnasta en tulisi saamaan ekstrapisteitä ja näin ollen sitä puutetta piti paikata jollain muulla. Yksi rikko tuli temponlisäyksessä, ja Piirto otti pari laukka-askelta, mutta siitä huolimatta todella tasainen suoritus ja olin tyytyväinen, kun pysyin itse melko rentona ja Piirtokin osasi mennä rauhallisena ja kuunnella minua myös radalla.

 
Pakollinen könötyskuva, huoh...


Nyt laukataaaaaan!! Ei kun siis mennään temponlisäystä... 
Selvittiin lopputervehdykseen saakka - voittajina
Yllätys oli kyllä melkoinen, kun meitä kuulutettiin luokan loputtua palkintojen jakoon. Piirto oli onneksi valmiina odottelemassa Annaroosan vuoroa, joten ei kun vyö kireälle ja takaisin selkään. Ensimmäistä kertaa elämässäni sain sinivalkoisen ruusukkeen ja päästiin vetämään kunniakierroskin, harmillisesti ilman musiikkia tosin. Tykkään siitä kunniakierrosfanfaarista, sitä sai nuorempana kuunnella hyvin paljon kun vurrilla pyörin kisahoitajana ja talkoolaisena. Jospa ensi kerralla päästäisiin tuulettamaan voittoa sen tahdissa ;)


Taas se typerä virne, Piirto on lähinnä kyllästyneen näköinen
Piirtokin heräsi kun pääsi laukkailemaan
Toivottavasti saan jossain vaiheessa myös videomateriaalin suorituksesta käsiini, niin pääsen jakamaan sen tänne kaiken kansan ihmeteltäväksi myös.

2 kommenttia:

  1. Oi miten ootte hienoja! Onnittelut vielä kertaalleen :). Piirto on kuin tehty kisahevoseksi kun liinaharja sopii niin hyvin valkoisiin housuihin ja huopaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Piirto oli kyllä oikein komeen näkönen kisatamineissa :)

      Poista