torstai 19. kesäkuuta 2014

Irtohypytystä - hurrrjasti kuvia!

Kaikki postauksen kuvat jälleen (c) Anna, isot kiitokset avusta :)


Puoli vuotta siihen meni, mutta nyt vihdoinkin sain toteutettua suunnitelmat Piirron irtohypyttämisestä. Aika ajoin olen sitä miettinyt ja muiden tallilaisten kanssa on ollut puhetta että pitäisi pitäisi, mutta sitten se on päässyt unohtumaan kokonaan. Nyt oli kuitenkin useampi kiinnostunut, joten pistettiin nopealla aikataululla suunnitelmat lukkoon ja eilen sitten oli illalla kuja rakennettuna ja hepat valmiina pomppimaan.

Kato, mie osaan ilman käsiä! :DD

Ravuri!
Ohjeita jakelemassa vaikka mistään en mitään tiedä :D
Plussapallo!
Hetken hengähdystauko
Lämmittelin Piirron ensin selästä käsin ilman satulaa ja testasin miten laukka-askeleet sopivat kujalla olevien puomien väliin, Piirrolla ja muilla hypytettävillä hepoilla kun kaikilla on vähän erikoinen laukka, jolloin "standardimitat" eivät tunnu olevan hyviä. Piirto oli jo selästä mennessä todella innoissaan ja kun päästin sen irtona ensimmäistä kertaa puomikujalle, se ampaisi vauhtiin, vaikka yleensä se ei suostu liikkumaan minun luota minnekään. 

Joko mennään!?!


Yksi läheltäpiti-tilannekin sattui, kun päästin Piirron kohti kujaa ja se päättikin pukittaa matkalla, jolloin sen toinen takakavio oli kirjaimellisesti parin sentin päässä minun naamasta, hiekat vaan ropisi silmille. Onneksi ei käynyt mitään ja jatkossa osasin olla varovaisempi. Tuo on myös yksi hyvä syy siihen, miksi kannattaa kypärä olla päässä vaikkei hevosen selässä itse olisikaan - koskaan ei voi olla liian varovainen, ja silti voi jotain sattua.
Tähtäys lukittu


Hypytettiin ensin muutamia kertoja ihan pieniä ristikoita ja pystyjä, jonka jälkeen nostelin Piirrolle parin hypyn ajaksi n.90cm pystyksi viimeisen esteen ja lopuksi laitoin vielä 105cm okserin kujan loppuun. Piirto hyppäsi hyvällä asenteella ja ihan kivalla tekniikalla kaikki esteet sen kummempia miettimättä, eikä kolautellut ollenkaan, vaikka tämä oli ensimmäinen kerta kun se edes pääsi hyppäämään okseria

Korvat unohtu kuvasta ja ponnistusasento aivan loistava, mutta yli meni heittämällä :D
Tää oli se isoin este, hienosti hyppäs
Lentävä lihapulla <3
Oli mahtava tallipäivä, vaikka tuntuikin, että itse väsyi pahemmin kuin hevonen. Sen verran joutui itsekin hölkkäilemään vierellä ja rakentelemaan esteitä, ettei voi miksikään rennoksi puuhaksi tuota sanoa. Hyvä fiilis jäi ja innolla odotan että pääsee taas selästä käsin hyppelemään.

4 kommenttia:

  1. Oi miten hienoo, ja kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) kiva kun Anna jaksaa käydä meitä kuvailemassa, vihdoinkin saa tänneki vähän laadukkaampaa matskua :D

      Poista
  2. Irtohypytys on kyllä niin kivaa, kun heppa saa itse pähkäillä ponnistuspaikkansa jne. :) Odotan sitä että Hulda on 4 kk ikäinen ja malttaa jäädä karsinaan yksin, niin pääsee Selmaakin hypyttämään isommilla korkeuksilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kivaa hommaa ja luulenpa että Piirtokin sai tuosta itsevarmuutta hyppäämiseen taas lisää :) kohta tekin pääsette kunnolla puuhailemaan kun pikkunen ei pyöri jaloissa jatkuvasti :D

      Poista