lauantai 31. joulukuuta 2016

Loppuvuosi pikakelauksena

Näin siinä aina käy, kun ajattelee, että nyt jatkan aktiivista kirjoitustahtia. Heti tuli yli kuukauden tauko ihan huomaamatta, kun aina on muka parempaa ja tärkeämpää tekemistä kuin istahtaa hetkeksi koneen ääreen. Yritetäänpä nyt jatkaa tätä kirjoittelua, jospa tuliterän puhelimen myötä tulisi postauksiakin useammin, kun bloggerin käyttö on tällä laitteella aiempaa helpompaa..

Tosiaan, kuten viime kerralla kertoilin, ollaan sopeuduttu hyvin pihattoelämään ja Bambin kanssa on ratsastushommatkin lähteneet todella hyvin etenemään. Käytöksen osalta enää ei voi sanoa, että olisi mitään ongelmia, Bambi on todella rauhallinen kaikissa tilanteissa ja luottaa käsittelijöihinsä täysin.
Lokakuulta kesäisiä kuvia Hellun ostopäivältä
Lokakuun alussa meidän perheeseen saatiin lisäystä, kun tehtiin kaupat 8-vuotiaasta piensuokkitammasta, Hellusta. Halusin hevosen, joka olisi turvallinen ja varma ratsu Eemelille ja jolla voisi myös ajaa, mutta olisi kuitenkin potentiaalia ja luonnetta niin, että itsekin jaksaisin sillä harrastaa ja ehkä kisatakin joskus. Hellu on osoittautunut aivan täydelliseksi ostokseksi nyt parin kuukauden tuntemisella, vaikka se tullessaan olikin hieman ruosteessa ja on muutenkin vielä koulutuksellisesti kesken (esim laukannostoja sille ei oltu opetettu eikä hypätty). Eemeli voi huoletta mennä sillä kentällä ja maastossa kaikissa askellajeissa niin selästä kuin kärryilläkin ja uskalsin ottaa vuokraajankin sille. Itse taas olen päässyt treenailemaan pitkästä aikaa pienillä esteillä ja tuuppailemaan vähän Bambia hieman valmiimmalla ja tasaisemmalla hevosella.
Eemelin ekat kärryttelyt

Hellu hyppäämässä ekaa kertaa, tamma tykästyi hommaan eikä tarvinnut kahdesti käskeä esteelle :D
Hellu on siis varsonut toukokuussa, eli sillä on mammaloman myötä ollut melko pitkä tauko liikutuksessa. Rouva kuitenkin vaikutti olevan mielissään kun pääsi jälleen hommiin ja pääsi pienestä kiusankappaleesta eroon lepuuttamaan hermojaan. Hellulla on kunto kasvanut todella huimaa vauhtia ja se kehittyy jatkuvasti niin ratsastuksellisesti kuin käsittelynkin osalta. Bambi ja Hellu asuvat siis kahdestaan samassa pihatossa, mikä on toiminut tosi hyvin, kun tytöt tulevat keskenään loistavasti toimeen ja itse ei tarvi stressata jos oma hevonen kiusaa tai rikkoo muiden hevosia, kun molemmat on omalla vastuulla :D
Tyttöjen kanssa joulutunnelmissa
Täällä on ollut tosi kivat talvikelit, viikon verran oli ennen joulua vain liukasta kun tuli vettä muutamana päivänä, mutta muuten ollaan saatu nauttia lumesta. Hokkibootsit löytyy sekä Bambille että Hellulle, mutta toistaiseksi ei ole niitä tarvittu. Molemmat hevoset siis ovat kengättä ja hyvin on pärjätty maastossa ja kentällä, jossa on voitu ottaa estetreeniäkin. On päästy myös ajamaan ja hiihtoratsastamaan, eli alkutalvesta on nautittu kyllä monipuolisesti. Toivotaan että lunta tulee jatkossakin ja kohta päästäisiin oikeille pakkaslukemille niin olisi paljon kivempi talvitunnelma :)

Pieniä esteitä uskaltaa hyvin hypätä ilman kenkiäkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti