maanantai 28. maaliskuuta 2016

Uuteen arkeen totuttelemista

Viikko sitten Bambilla oli hieronta, mikä menikin ihan kivasti, vaikka tammuskaa alkoikin loppuvaiheessa jo vähän ärsyttää paikoillaan seisominen ja kiiman kipeyttämän peräpään kopelointi. Mitään pahoja jumeja ei onneksi löytynyt; isoimmat ongelmakohdat olivat niskan alueet ja toinen lapa, sekä ristiselkä, mutta tosiaan ei mitään vakavaa. Seuraava hieronta sovittiin muutaman viikon päähän, jotta saataisiin kunnolla käsiteltyä nuo ongelma-alueet auki. Kiva oli kuulla, että ei ainakaan olla menty ihan pieleen liikutusten kanssa, kun ei mitään isompaa sanottavaa löytynyt. Tästä on nyt sitten hyvä jatkaa treeneissä seuraavalle tasolle.

Hyvinvoiva karvaturri :)
Tiistaina olikin sitten jännempi päivä, kun iltapäivällä tultiin pihaan trailerin kanssa ja laiteltiin Bambi matkustuskuntoon. Pelkäsin todella paljon, että lastaamisessa tulee isoja ongelmia ja lopulta päädytään perumaan koko muutto kun tammaa ei saada koppiin. Onneksi näin ei käynyt, vaan kaikki meni paremmin kuin hyvin. Bambi peruutti kerran sillalta takaisin pihalle, mutta seuraavalla yrityksellä lompsi suoraan koppiin. Perille päästyämme se ei kyllä sitten halunnutkaan poistua trailerista, vaan veti ihan kokovartalolukon päälle ja vain möllötti paikoillaan trailerissa. Ilmeisesti se oli melkoisen järkyttynyt kuljetuksesta ja jonkinlaisessa shokissa, mutta onneksi se sitten havahtui takaisin henkiin kun matkustuskaveri purettiin hetkeksi ulos, jolloin Bambikin suostui poistumaan kuljetusvälineestä. Siitäpä sitten kaveri takaisin koppiin ja Bambi tutustumaan uuteen tarhaansa, jonne se jäi hieman jännittyneenä ihmettelemään paikkoja ja katselemaan naapuritarhojen hevosia. Ensimmäinen ilta menikin melko pörhäkkänä ollessa, samoin kuin seuraavana aamuna meinasi olla hirveä kiire joka paikkaan.
Viikonloppuna laitettiin Bambi ja sitä vuotta nuorempi ruuna Humu samaan tarhaan. Tästä olin erittäin innoissani, sillä edellisellä tallilla Bambi tarhasi yksin, mutta aidan yli oli kyllä koko ajan härkkimässä muita hevosia, eli se selkeästi on kaivannut seuraa. Ennen samaan tarhaan laittamista olin käynyt Bambin kanssa Humun tarhan luona, että ne olivat päässeet haistelemaan toisiaan, ja olivat ne hengailleet jo viereisissä karsinoissakin. Kovin olivat kiinnostuneita toisistaan, joten oltiin aika varmoja, että hyvin ne tulisivat toimeen keskenään. Bambi ainakin tykästyi kaveriinsa heti, ja olikin ihan jatkuvasti pussailemassa sitä kun vain tilaisuuden sai:

(c) Katri
Bambi pusuttelee :D
Yhdistäminen meni erittäin hyvin, Bambi varsinkin oli innoissaan ruunan lähelle päästessään, se on nimittäin näyttänyt aika reilusti kiimaa lähiaikoina, eli miesseura kelpasi kyllä. Parit vinkaisut ja arvojärjestyksen selvittäminen, jonka jälkeen Humu-herra joutuikin jo juoksemaan rakkaudenkaupuista Bambia karkuun ympäri tarhaa. Bambi ei ihan tajunnut, että kaikki ei välttämättä tykkää sen erittäin hyökkävästä suoraan iholle -tutustumistyylistä. Humu kuitenkin on pomo, ja nopeasti Bambikin siitä asettui kun olivat hetken rallitelleet ympäri tarhaa, josta Humun omistaja kuvasi lyhyen videonkin:


Linkki videoon kun ei tuo upotuskoodi tahdo toimia...

Nyt, kun muutosta on jo kulunut viikko, on Bambi pikkuhiljaa ruvennut rauhoittumaan, vaikka vieläkin tallissa yksin oleminen on sen mielestä maailman kauhein asia. Maastossa ollaan käyty maastakäsin ja kertaalleen ratsain, eikä sinne haittaa yhtään lähteä yksin, eli ei Bambia häiritse olla pois muiden hevosten luota, vain talli sitä ahdistaa. Sunnuntainakin kun kävin lyhyen lenkin selästä käsin tekemässä, se kerran hirnahti metsässä muiden perään, mutta muuten kulki oikein kuuliaisesti sinne mihin pyysin ja käytiin ihan umpihangessakin kahlaamassa metsän puolella. Levoton se toki on, ja vielä on tosi hankala malttaa seistä paikoillaan sekuntia pidempään, mutta onneksi se on niin kuuliainen, että parhaansa se kyllä yrittää vaikka välillä meinaakin keittää vähän yli.

Bambi ei oikein ollut poseeraustuulella

Käytiin myös Mantaa moikkaamassa Eemelin kanssa viikonloppuna ja tällä kertaa en itse ratsastanut ollenkaan, vaan Eemeli sai hoitaa Mantan liikutuksen. Itse pidin "tuntia", eli tällä kertaa opeteltiin ohjastuntuman säilyttämistä niin, ettei tulisi turhaa nykimistä hevosen suusta, samoin kuin siistejä siirtymisiä käynnistä raviin ja ravista laukkaan, sekä toisin päin. Eemeli on kyllä nopea oppimaan ja Manta ihan paras opetushevonen. Hienosti onnistui jo keventäminen, sekä laukannostot käynnistä ja ravista, eikä istuntakaan mikään ihan huono ollut. Veikkaan että kesään mennessä saadaan Eemeli starttaamaan heC harjoituskisat jos kovasti treenataan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti