sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Jokohan olisi lomailtu tarpeeksi?

Viimeksi taisinkin kirjoitella siitä, miten päätettiin antaa Bambille pieni mietintäloma, kun se oli lyhyessä ajassa oppinut niin paljon uusia asioita. Loma tulikin ihan tarpeeseen, mutta harmi vain, että se jatkuikin sitten vielä viikon pidempänä kuin oli tarkoitus, kun sainkin hyvin lyhyellä varoitusajalla neidille eläinlääkäriajan rokotusta ja raspaamista varten. Eläinlääkäri määräsi siis viikon loman rokotuksen vuoksi, joten tässä tuli viikon sijaan kaksi viikkoa pelkkää rentoa oleskelua. Hyvä uutinen oli, että hampaista ei löytynyt mitään isompaa sanottavaa, vain pieniä kohtia jotka kaipasivat raspin kosketusta.
Ohjasajopäivältä parin viikon takaa irtojuoksuttelua
Viikon lomailun jälkeen ehdittiin juuri siirtyä ratsastuksen pariin, eli ensin harjoiteltiin hetki selkäännousua, ja kun tamma ei ollut moksiskaan kun seisoin sen vieressä jakkaralla tai heiluin selän puolella, nousin siitä samalla selkään. Hienosti seisoi paikallaan ja malttoi ottaa porkkanaa palkinnoksi onnistuneiden selkäännousujen jäkeen. Otettiin muutamia kierroksia taluttaen kentällä käyntiä ja pysähdyksiä +liikkeellelähtöjä, joita siis oltiin harjoiteltu jo maastakäsin, eli hirveästi uutta ei niiden osalta Bambille tullut muuten, kuin että olin selässä, enkä sen vieressä. Kivasti meni kentällä lyhyt harjoittelutuokio ja käytiin vielä ilman talutusta kiertämässä hiittilenkki ilman mitään hötkyilyjä tai ongelmia. Melko paljon Bambi tukeutui Annikaan tai minuun, eli siihen joka on maassa sen vieressä, eikä tajunnut kuunnella ratsastajan apuja, mutta eiköhän se siitä totu ajan kanssa.

Toisen kerran kävin selässä itsekseni pari päivää tuon yhteisen harjoittelun jälkeen. Hyvin malttoi tamma seistä paikoillaan, vaikka nyt ei ollut ketään pitelemässä sitä kiinni ja jopa paremmin hoksasi kuunnella käskyjä kun oli vain ratsastaja, eikä se voinut tukeutua taluttajaan. Käytiin pari kierrosta kävelemässä hiitillä ja siitä sitten talliin takaisin taputusten kera. Viisas hevonen tuo kyllä on, mitään ongelmia ei ole, kunhan vain itse muistaa mitä kaikkea se osaa ja mitä asioita ei tosiaan voi vaatia kun niitä ei vain ole vielä sille opetettu. 


Tuon ratsastuskerran jälkeen tulikin sitten rokotuspäivä ja nyt olisi taas lupa liikkua. Huomiseksi on kuitenkin sovittuna hieronta, eli kevyt päivä on tiedossa jälleen, ja tiistaina sitten olisikin muutto edessä toiseen talliin. Tämä muuttohomma tuli itsellekin todella yllätyksenä ja harmittaa kyllä lähteä tuolta nykyisestä paikasta, mutta tämä on sellainen tilaisuus, mitä ei vaan voi jättää käyttämättä ja helpottaa omaa elämää erittäin paljon jatkossa. Bambi siis muuttaa nyt jo paikkaan, mihin sen piti vasta kesän alussa lähteä laitumelle, mutta nyt tulikin vähän lennosta tällainen muutos suunnitelmiin. Mantan ratsastamista en lopeta, vaikka tallia vaihdetaankin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti