sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kuvia ja ajatuksia Mantasta

Anna kävi marraskuussa tallilla mukana kuvaamassa kun ratsastin Mantalla, mutta jostain syystä en sitten ikinä niitä kuvia tänne asti saanut. Nyt ajattelinkin tyhjentää hieman puhelinta niin samalla muistikortilta löytyikin sitten nuo muutaman kuukauden takaiset kuvat, jotka on nyt hyvä aika pistää esille. Ei kyllä ollut paras päivä tuolloin saada kuvaajaa mukaan tallille: keli oli hirveän tuulinen, Manta vähän tympeällä tuulella jo kentälle mennessä kun muut sai päiväheiniä ja hämäräkin ehti tulla ennen kameran esiin kaivamista... Noh niin harvoin nykyään saan kunnollisia ratsastuskuvia, niin täräytän nämä parhaani mukaan muokattuna tähän. Samalla ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa myös Mantan kuulumisia ja mietiskellä hevostilannettani yleisesti.

Kaikki postauksen kuvat (c) Anna

Kuola valuuuuu ;D
Bambin kanssahan ei vielä ihan heti päästä ratsastushommiin, eikä varsinkaan niin, että itse pääsisi "oikeasti" ratsastamaan. Onkin mielestäni erittäin kiva, että samalla tallilla minulla on osaavampi valmis hevonen, jota saan liikuttaa ja näin pitää yllä omia taitojami. Hyvin helposti minulle on aiemmin käynyt niin, että kun on oma projekti tallissa, ei tule treenattua itse yhtään, vaan keskityttyä vain hevosen kehittämiseen ja hevosen ehdoilla menemiseen. Piirronkin kanssa meni pitkään, että päästiin siihen pisteeseen, jossa treenit oli molemmille hyödyllisiä kehittymisen kannalta. Aluksihan en Piirron kanssa saanut itse paljoa hyötyä esim ratsastustunneista, kun koko tunti meni keskittyessä siihen, että hevoselta ei vaadi liikaa ja muokatessa tehtäviä sen osaamistason mukaiseksi. Sitten myöhemmin, kun Piirto kehittyi ratsuna, sain itsekin paljon enemmän irti valmennuksista ja tunneista, kun päästiin tekemään oikeita töitä, joissa itsekin tarvitsin opetusta ja valvoan silmän alla olemista.
Nykyään iso ongelma minulla on tuolla vasemmalla polvella puristaminen...
Oikealla polvella/jalalla ei samaa ongelmaa ole. Muutenkin olen vieläkin melko vino.

Nyt siis Bambin myötä olisi taas otollinen tilaisuus luisua vahingossa siihen tilaan, että keskityn opettamaan hevoselle perusasioita, satulan laittoa, ihmisen sietämistä selässä ja perusapuja, ja yht'äkkiä huomaisinkin olleeni puoli vuotta ratsastamatta kunnolla ja tehokkaasti työskennellen. Olen siis erittäin onnellinen, että Manta on käytettävissä joko omatoimiseen ratsastukseen tai valmennuksiinkin, jotta en pääsisi lipsumaan omien taitojen ylläpidossa ja kehittämisessä enää. Tiedän, että en ratsastajana ole kovinkaan taitava, korkeintaan helppo B ja en kovin vahvasti sitäkään. Tarvitsen siis alleni hevosen, joka osaa mennä oikein päin ja osaa hieman vaativampiakin tehtäviä jos vain ratsastaja niitä osaa pyytää, eli on siis osaavampi kuin minä. En halua juurtua vain yhdellä hevosella ratsastamiseen, vaikka sen voisikin oppia ratsastamaan hyväksi, niin haluan pitää yllä kykyäni mukautua erilaisiin ratsuihin ja tässä vaiheessa, kun oma on vielä ihan raakile, haluan itse pystyä kehittymään ja oppimaan uutta.
Kentän laidalla oli tosi paljon mörköjä kun tuuli niin kovastiManta on siis täydellinen hevonen minulle Bambin lisänä. Toisen kanssa opin jälleen miltä tuntuu, kun kaikki asiat täytyy opettaa ihan alusta pitäen ja pääsen näkemään työni tuloksia. Toinen taas näyttää minulle virheeni ja opettaa korjaamaan niitä, minkä lisäksi saan projektihepan ohelle rennompaa ratsastusta ja hevostelua, kun alla on maastovarma luottohevonen. Tällä kokoonpanolla on siis hyvä jatkaa tästä eteenpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti