keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Äsken oli vielä talvi...

Jopas on hassua, kun katsoo viime viikolla otettuja ratsastuskuvia, ei kevään merkkejä näy missään, mutta niin se kevät vaan ilmestyi kuin tyhjästä. Tuskin kuitenkaan jäädäkseen.

Tämä postaus on vain tällainen pikainen puhelimentyhjennysoperaatio, joten kuvien laatu ja asettelut ovat myös sen mukaisia ja tekstiä on vähäisenlaisesti.

Toissapäivänä maastossa oli jo sulia kohtia :)
Viime viikolla tosiaan täällä oli vielä alkuviikosta ihan kunnon talvikelit ja kenttäkin paksun höttöjään peitossa. Kauheasti ei siis voinut vieläkään työskennellä koko kentällä ravissa tai laukassa, mutta nyt jo pystyi tekemään ravissa pääty-ympyröitä ilman pelkoa liukastelusta tai siitä että jalat katkeaa ja jänteet paukkuu jään murtuessa kavion alla. Sain yhtenä päivänä veljen mukaan napsimaan muutamia kuvia kentän laidalta, ja vaikka laatu on aivan karsea ja kelikin oli todella synkkä, haluan kuvat tänne laittaa kun kuitenkaan sitä kuvamateriaalia ei koskaan liikaa ole tänne julkaistavaksi.  

Videotakin sain toiselta päivältä kun Annikan kanssa käytiin ottamassa pari vauhdikkaampaa hiihtoratsastuspätkää, se löytyy tämän linkin takaa (kannattaa laittaa hd niin ehkä näkyy jotain)En tehnyt tuolla kerralla oikeastaan mitään sen ihmeempiä kuin alkukävelyjen jälkeen otin käynnissä ja ravissa ympyrätyöskentelyä tavoitteena saada Tessa liikkumaan kivasti eteen, mutta samalla kuitenkin rauhassa ja taipuen. Oikeaan kierrokseen oli taas hankalampaa ja aika paljon se ravissa menee vielä lapa edellä, mutta muuten se tuntui todella kivalta ja yllätyin miten rennosti se malttoi ravata, vaikka tässä on jo pidempään menty aika käyntipohjaista treeniä vain.

Kuten näistä kuvista huomaa, Tessa on todella etupainoinen. Käynnissä saan sen jo ratsastettua paremmin niin, että se kulkee jo melko hyvänä, mutta ravissa se valahtaa todella herkästi edestä raskaaksi. Tarkoitus on ensi viikolla - tai jos kentän kunto antaa myöten niin jo tällä - ottaa taas valmennustunti, jotta saisin apuja ja muutenkin taas palautetta omasta ratsastuksesta ja Tessan edistymisestä, sekä osaavamman ihmisen jälleen käymään Tessan selässä säätelemässä vähän asetuksia :D


Lopussa annoin vielä ravissa pitkät ohjat ja meinasinkin lentää heti niskan yli, kun Tessa päätti ruveta leikkimään vainukoiraa ja harppoi eteenpäin turpa maata viistäen ja sama jatkui käynnissäkin :D olikos tämä nyt sitten sitä eteen-alas -treeniä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti