keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Vihdoinkin blogiesittelyt linkkaa-blogisi postauksesta

Lupasin tämän postauksen julkaistavaksi jo kauan aikaa sitten, mutta olisihan minun pitänyt jo tähän ikään mennessä oppia, että jos jotain lupaan niin aina tulee jotain esteitä, eikä mikään mene niinkuin piti. Noh, onneksi ei ole mitään sen suurempaa tapahtunut, reilu viikko sitten saatiin Tessa sujuvasti muuteettua uuteen talliin, johon se on kotiutunut todella hyvin, mutta valitettavasti minä onnistuin kehittämään itselleni kuumetaudin/influenssan/ruton heti, kun muuttostressi purkautui. Niin tyypillistä minulle, aina kun on jotain mitä stressaan, teen kaiken täysillä ja sitten kun stressin aihe on poistunut, sairastun lahjakkaasti ja olenkin sitten pari viikkoa aivan kuollut. Joka päivä olen kömpinyt tallille silti, mutta mikään hehkeä olo ei ole ollut ja vieläpä kun veljenpoikakin oli kyläilemässä meillä tämän viikon, niin voimat on kyllä olleet aivan finaalissa, enkä kotona ole jaksanut muuta tehdä kuin nukkua.


Nyt on kuitenkin olo sen verran helpottanut, että sain tietokoneen avattua ja kaivelin esille jo osittain tehdyn postauksen ja nyt sitten tehdään tämä kerralla loppuun. Päätin toteuttaa tämän niin, että esittelen ja arvostelen ne blogit, joihin itse liityin lukijaksi - eli ne jotka olivat mielestäni mielenkiintoisimmat - ja loput linkatut blogit listaan blogien omilla esittelyteksteillä loppuun.

Blogit eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä ja toivottavasti kukaan ei loukkaannu mielipiteistäni arvostelujen suhteen. Tärkeimpinä kriteereinähän minulle luettavaa etsiessä on, että teksti on helppolukuista (ei kauheasti kirjoitusvirheitä, eikä myöskään kieliopillisesti kammottavaa tekstiä) ja asiasisällöltään mielenkiintoista. Myös tekstin pituus on minulle merkittävä asia, en tykkää jos koko blogi koostuu kuvapostauksista, ne ovat mukava lisä, mutta kaipaan tekstiä. Ulkoasulla minulle ei taas ole niin hirveästi merkitystä, kunhan se ei vaikuta negatiivisesti lukemiseen ja ei nyt ole aivan räikeän huono. Samoin kuvat eivät ole listallani tärkeimpänä tekijänä, mutta kivahan se olisi kuitenkin, että niitä edes jokunen olisi melkein joka postauksessa, eikä aina pelkkiä kännykkäkuvia hevosen niskasta tai turvasta. En myöskään väitä, että oma blogini olisi edes noiden omien kriteerieni mukainen - siinäpä yksi syy miksi en koskaan omaa blogiani minnekään linkkaile nykyään, haluan elää illuusiossa, että kaikki on täydellistä, heh. 

Pidemmittä puheitta siirtykäämme siis blogien pariin (blogin nimeä klikkaamalla pääsee blogiin, bannerit ja esittelytekstit kopioitu kyseisiltä sivuilta):


Valmennuksia, kisoja, kotitreenejä, normaalia arkea ja vähän muutakin höpinää. Tekstien takana reilu parikymppinen ratsastaja Kanta-Hämeestä ja treenikaverina heinäkuussa ostettu pv-ruuna Onni.
Onnistumisia, oivalluksia, epäonnistumisia, haasteita ja niiden voittamista, kaikkea tätä mahtuu mukaan matkalle, jossa tästä nuoresta herkästä hevosesta rakennetaan kisakumppania kumpaankin lajiin."

Ulkoasu
Erittäin toimiva ja yksinkertaisen tyylikäs ulkoasu. Ei mitään ylimääräisiä hörselöitä ja härpäkkeitä, vaan antaa todella siistin ja selkeän ensivaikutelman. Sivun asettelut, värimaailma ja fontit ovat toimivat ja tekevät blogista helppolukuisen. Vielä kun blogiteksti olisi tasattu molempiin reunoihin niin olisi täydellinen :D

Banneri
Tämän tyylisistä bannereista minä tykkään - silloin kun ne on onnistuneita. Tämä siis on hieno ja sopii täydellisesti tähän blogiin. Sekavampi banneri vain sotkisi blogin yleisilmettä ja ei olisi yhtään hyvä. Pienenä miinuksena voisin mainita tuon blogspot.fi -osion nimessä, itse en kokisi sitä tarpeelliseksi välttämättä.

Teksti
Tykkään myös kirjoittajan tyylistä kertoa asiat, ei turhaa jaarittelua, mutta sopivan pitkiä tekstejä ja hyvää asiasisältöä. Varsinkin joulukalenterin luukut sisälsivät todella hyviä tekstejä. Mukavan helppolukuista tekstiä, joka ei vilise kirjoitusvirheitä, eikä kauheaa määrää huutomerkkejä ja hymiöitä.

Kuvat
Myös kuvat ovat tässä blogissa kadehdittavan laadukkaita ja niitä on juuri sopivasti. Ei liikaa, mutta ei liian vähääkään. Erityisesti arvostan ratsastuskuvia ja lisäplussaa tulee videoista, niitä on aina mukava katsoa kuvien vastapainona.

Muuta
Kaikenkaikkiaan todella kiva blogi, tarpeeksi usein tulee sisällöltään mielenkiintoisia postauksia, ja koko sivusto on laadittu hyvin. Varsinkin esittelysivut ovat kattavat niin tekstin kuin kuvienkin osalta. Ai niin, ja blogin päätähtenä esiintyvä hevonen on upea - tuollaisen kun saisi itsellekin.

UNELMIEN MUSTA

" Tämä on blogi toteutuneesta unelmasta.
Tämä on blogi matkasta varsasta aikuiseksi.
Tämä on blogi ystävyydestä.

Unelmien mustan pääosassa on vuonna -13 syntynyt friisiläinen orivarsa Albert. Lassen lopetuksen jälkeen oli aika kääntää uusi sivu elämässä. Tämä sivu on Albert."

Ulkoasu
Todella kiva ulkoasu, ihanan talvinen fiilis. Kuvien asettelu ja tekstit ovat siistit ja tekevät blogin lukemisesta miellyttävää. Tykkään myös sivupalkin esittelylinkkien kuvista.

Banneri
Upea hevonen, materiaalia bannereihin löytyy varmasti paljon! Banneri on ihan kiva, sopii hyvin ulkoasuun ja on mukavan tasapainoinen. Itse tosin olisin varmaan muokannut tuon pikkuponin pois kuvasta, näyttää vähän kärsivältä, kuin olisi juuri saanut kaviosta :D 

Teksti
Mukavaa helppolukuista tekstiä ja siisti kirjoitustyyli. Postausten pituus vaihtelee lyhyemmistä kuvapainoitteisista pidempiin, itse olen ehdottomasti pidempien kannalla. Jotkut ei tykkää että kerrotaan kauhean tarkasti, mitä on tallilla tehty jne, mutta minä pidän siitä, että ainakin suurpiirteisesti selitetään päivän puuhailut ja treenien kulku, siksi tästä blogista pidän.

Kuvat
Upeita kuvia ja paljon, ja kuten sanottu, tästä hienosta hevosesta on varmasti helppo saada hyviä kuvia julkaistavaksi.

Muuta
Postauksia tulee kivalla tahdilla ja on mielenkiintoista lukea nuoren friisin kanssa touhuilusta ja sen koulutuksesta. 
" Olet eksynyt -99 syntyneen tytön blogiin. Kirjoitan ratsastuksestani, muista hevosteluista ja kuvaamisesta. Blogiin yritän panostaa niin paljon kun voin, tietenkin koulu ja harrastukset vie paljon aikaa "

Ulkoasu
Erittäin hyvin tehty ulkoasu, siisti ja tyylikäs yleisilme, vaikka onkin todella yksinkertainen. Mikään ei häiritse tai hypi silmille, joka on minulla pääasia, sillä mieluummin simppeli kuin överiksi vedetty. Tekstien asetteluissa on vaihtelevuutta postausten välillä, en tykkää keskitetyistä teksteistä joissain postauksissa ja muutenkin yleisilme olisi siistimpi jos tekstit olisi molempiin reunoihin tasattuja.

Banneri
Tosi kiva talvinen banneri, jälleen kerran ei ole sekava, vaan juuri sopivan yksinkertainen. Tykkään erityisesti tuosta alareunasta. Nimi voisi erottua hieman paremmin ja kuvien rajauksissa olisi voinut olla vähän tarkempi.

Teksti
Ruotsinkieliset tekstit eivät todellakaan ole minun juttu, en osaa kyseistä kieltä lainkaan ja pelkkä lukemisen yrittäminen saa aikaan päänsärkyä, mutta toki jokainen kirjoittaa millä kielellä haluaa. Hypin siis kuitenkin kaksikieliset postaukset kokonaan yli, eli mieluummin kokonaan yhdellä kielellä kirjoitettuja kuin sellaisia, missä on molempia sekaisin. Muuten todella siistiä ja hyvin kirjoitettua tekstiä, jota on ilo lukea. Mukavan asiasisältöistä tekstiä ja tarpeeksi pitkiä postauksia lyhyiden vastapainoksi.

Kuvat
Ehdotonta plussaa runsaasta määrästä ratsastuskuvia. Tarpeeksi laadukkaita ja postauksiin sopivia kuvia ja juuri sopiva määrä. Joissain asetteluissa oli häikkää tai sitten minun tietokone heitteli kuvia miten sattuu.

Muuta
Nuorehko kirjoittaja, mutta erittäin laadukasta ja siistiä tekstiä ja muutenkin kiva blogi. 
"15-vuotias tyttö Ähtäristä kirjoittelee omasta ja hevosensa elämästä."

Ulkoasu
Ehkä jopa vähän turhan yksinkertainen ulkoasu, en mitään ihmeitä kaipaisi, mutta jotain muutakin kuin banneri ja tekstit olisi kiva sivuilta löytyä. Myös tekstiosa voisi olla leveämpi, niin teksti ja kuvat ei olisi niin ahtaanlaisesti. Kuitenkin yksinkertaisuudessaan selkeä ja helppolukuinen ulkoasu

Banneri
Toimii hyvin. Banneri on myös yksinkertainen, mutta juuri sopiva ja ei kyllä tarvitsisi tuon monimutkaisempi ollakaan, itselläkin joskus vastaava ollut ja melkeinpä olen siitä tykännyt eniten

Teksti
Postauksia ei ole vielä kovinkaan montaa, mutta mielenkiinnolla jään seurailemaan minkälaista tekstiä on tulossa. Tämänhetkisen tilanteen perusteella kaipailisin vähän pidempiä ja syvällisempiä tekstejä. Kirjoitustyyli siisti ja on mukava lukea näinkin nuoren kirjoittajan blogia, jossa kielioppi on hallussa ja teksti ei vilise kirjoitusvirheitä

Kuvat
Sopivassa suhteessa kuvia ja videoita. Osa kuvista huonolaatuisempia, mutta tykkään siitä, että postausta ei jätetä kuvattomaksi vain siksi, että ei ole tarjolla niitä kaikkein parhaita kuvia

Muuta
Vaikuttaa lupaavalta blogilta, jään odottamaan innolla lisää postauksia :)


" Blogi kertoo minun eli Anun yhteiselämästä suomenhevostamma Vihurikan kanssa. Pääsääntöisesti blogi toimii meidän treenipäiväkirjana. Yhdessä treenataan sekä koulua että esteitä. Tällä hetkellä kuntoutellaan etujalan jänteen tukisiteen vauriota ja odotellaan varsamasun kasvamista. "
Ulkoasu
Ulkoasu on aika nopeasti tehdyn näköinen, kaipaisi yhtenäistämistä ja siistimistä. Mitään hifistelyjä en kaipaa, mutta esimerkiksi välilehtien teksti ovat todella "irrallaan" ja tausta on minun makuun aika häiritsevä. Esittelyteksti on kiva, kun se sijaitsee bannerin alla, vaikea olla huomaamatta. Tekstille ja kuville on tarpeeksi tilaa, ei ole liian ahtaaksi jätetty blogin leveyttä.

Banneri
Todella simppeli, mutta toimii kyllä ja kivat kuvat valittu banneriin. Vähän häiritsee, että bannerin kulmat ei ole läpinäkyvät, jolloin kuvien pyöristety reunat menevät ns. hukkaan, kun kulmiin jää valkoiset osat näkyviin.

Teksti
Teksit ovat ehdottomasti tämän blogin valttikortti, ja syy miksi lukijaksi liityin. Mukava löytää blogeja, joita kirjoittaa aikuinen harrastaja, joka ihan tosissaan osaa kirjoittaa laadukkaasti ja mukavia tekstejä. Tykkään, että blogi on treenipäiväkirja-idealla, sillä minusta on mukavaa lukea muiden treeneistä, enkä varsinaisesti kaipaa mitään erikoispostauksia koskaan.

Kuvat
Riittävästi kuvia, mutta kaipaisin ratsastuskuvia esille. Hevonen on söpö, mutta pidemmän päälle pelkkien hevosesta otettujen ulkoilukuvien katselu käy vähän tylsäksi. Tiedossa kyllä on valitettavan hyvin, miten vaikea välillä on saada muunlaisia kuvia, mutta ne olisi plussaa kyllä ehdottomasti :)


Siinäpä oli siis lyhyesti arvostelut/esittelyt blogeista, joihin liityin lukijaksi. Seuraavaksi linkkilista muista blogeista, jotka oli minulle linkattu. Esittelytekstit on otettu joko blogien esittelyosasta tai blogini kommentteihin kirjoitetuista esitteyistä.

Parikymppinen nuori nainen Kainuusta kirjoittelee elämästään ja 21-vuotiaan lämminveritamman sekä 9-vuotiaan kaviokuumetta sairastavan shettistamman kuulumisista. Postaustahti vaihtelee, mutta nyt alan paremmin taas kirjoitella kun ponin asiat alkaa selviämään

Blogi kertoo 16-vuotiaan Tamperelaistytön eli minun hevostelusta oman 18-vuotiaan suomenpienhevosen kanssa. Kisoissa emme käy, mutta kaikenlaista muuta kivaa puuhailemme tavallisen ratsastelun lisäksi. Lisäksi blogissa seikkailee upean värinen vuokrahevoseni ja välillä postauksissa vilahtavat myös perheemme kanit ja kissat

Blogi kertoo 14-vuotiaan tytön ja 7-vuotiaan shetlanninponitamman yhteisestä taipaleesta ylä- ja alamäin. Taivalta on jatkunut viime maaliskuusta tähän asti, ja tulee toivottavasti jatkumaan vielä melko pitkälle tulevaisuuteen. Mukana aina välillä 23-vuotias lämppäritamma samalta tallilta

Blogi kertoo pian 15-vuotiaan Melissan kirjoittamana 23-vuotiaasta eläkeläissuokki Eposta

Blogi käsittelee 17-vuotiaan nuoren naisen alun ja oman latvialaispuoliveritamman treenailuista, kisoista ja yhteisistä hetkistämme, suruineen ja iloineen :) !

Blogini kertoo 14v tytön eli minun ja 7v suomenhevos ruunan taipaleesta kohti korkeampia kisoja kuten suomenhevosten mestaruus. Blogissani seikkailee aina välillä meidän muita hevosia myös

20v. Harrastava kouluratsastaja kirjoittaa hevosista ja toisinaan lemmikeistään. Mukaan mahtuu myös kirjoituksia ihan tavallisesta elämästäBlogi 14-vuotiaan tytön elämästä ratsastuskoulusta. Myös postauksia kouluvalmennuksista ja hevosaiheisia erikoispostauksia mahtuu mukaan

Blogi kertoo 17-vuotiaan poniratsastajan elämästä oman pienen ja parhaan ponin kanssa. Kilpaillaan esteratsastuksessa blogin päätähden, Maistron kanssa. Ratsastuksen lisäksi puuhaillaan kaikkea muuta kivaa, kuten maastakäsittelyä, ohjasajoa, irtojuoksutusta, agilityä, talvella pulkkaratsastusta ja kesällä uimista. Tervetuloa mukaan yli 500 lukijan joukkoon!

26-vuotiaan Lappeenrantalaisen avoliitossa asuvan naisenlifestyleblogissa juttua mm. muodista, kauneudesta ja hevosista.

Kolme tuttoa, välillä jutuissa on syvälisempää settiä ja sitten välillä höpsähtäneitä. Tällainen rötkäle tuskin on tullut vastaan..sitä ei ehkä saa selitettyä järjellä ^^' elämää, tuumailuja & tempauksia mm.

Blogia kirjoittelee 21-vuotias nainen Helsingistä. Blogi on vasta aloitetettu ja kirjottelen kuulumisiani, hyviä&huonoja hetkiä melko avoimesti. Teen myös erilaisia teema postauksia millon mistäki. Mielipiteitä, vaatteita, ajatuksia, eläimiä, läheisiä ihmisiä ja kaikkea muuta elämästäni.

Haaveilen alati matkailusta, kirppareiden koluaminen on intohimoni, leivonta, sisustaminen ja valokuvaamien ovat rakkaita harrastuksiani unohtamatta liikuntaa ja lemmikkieni kanssa puuhailua. Lisäksi tykkään tehdä erilaisia diy-juttuja ja kauneus sekä muoti kiinnostavat minua.

Blogissa seikkailee kolme ponia ja hevonen ja heidän omistajansa 15-vuotias tyttö Vihdistä. Ponist asuvat omassa pihassamme reilu kahdenkymmenen hevosen tallissa.

Saavuit juuri Voitolla tähtiin nimiseen blogiin, joka kertoo 20-vuotiaan ikinuoren shetlanninponi ori Orionin sekä 4-vuotiaan minishettis ruuna Knatten elämästä ja seikkailuista 16-vuotiaan ikuisen ponilapsen kirjoittamana. Ponien kanssa touhuillaan kaikenlaista monipuolisesti, aina rekiajeluista esteisiin asti, eikä vauhtia näiltä nelijalkaisilta tosiaankaan jää puuttumaan!1 kommentti: