tiistai 22. heinäkuuta 2014

Meidän hyppelyt on nyt toistaiseksi ohi: Esteharjoituskisat Korholantilalla 20.7.

Uskaltauduin tosiaan uudemman kerran Piirrolla estekisoihin, kyseessähän oli siis meidän toiset estekisat ja nämä järjestettiin Korholan tilalla. Viime kisat opistolla menivät täysin penkin alle, joten olin aika skeptisellä fiiliksellä sunnuntaina aamulla kun piti tallille raahautua lyhyiden yöunien jälkeen. Asiaa ei lainkaan helpottanut se, että edellisissä estetreeneissä kotona Piirto pudotteli, kielteli ja kaahasi hirveästi. Olin siis melkein perumassa koko jutun vielä viime hetkellä.

Kaikki kuvat jälleen (c) Anna :)

Verkassa välikävelyjä
Onneksi myös Anna oli menossa Piirrolla ristikkoluokan, eli minunkin oli pakko lähteä, en voinut ruveta perumaan suunnitelmia enää aamulla. Nyt oli vieläpä ensimmäinen kerta kisoissa ilman Annaroosaa, joka aiemmin on aina ollut meillä tukena ja turvana. Tällä kertaa jouduin itse ajamaan Piirron paikalle ja radan kävelyssä pohtimaan tiet ihan itse. Tässäkin Annasta oli iso apu, sillä pystyin itse käymään läpi rataa samalla, kun neuvoin hänelle, miten Piirtoa missäkin kannattaa ratsastaa. Yksin jo olisin ollut, olisin varmaankin vain vilkaissut radan ja lähtenyt taas soitellen sotaan, ilman minkäänlaista suunnitelmaa.

Annan luokka oli ensimmäisenä ja jo verkassa Piirrolla oli kuulemma hyvin menohaluja, ehkä vähän liikaakin, mutta se pysyi hyvin käsissä silti, eikä ainakaan kuumuus näyttänyt haittaavan poikaa. Rata meni Annalla ja Piirrolla todella hyvin, paremmin kuin olin uskaltanut toivoakaan, vain 4 virhepistettä tuli ensimmäisessä vaiheessa. Minä jännitin kentän laidalla ihan kauheasti kun katselin näiden kahden menoa, vaikka Anna ratsasti todella siististi ja Piirto oli hyvin kontrollissa. Olin silti varma, että Piirto kieltää vähintäänkin sarjan toiselle osalle, sillä kun on välillä tapana tehdä sitä. Onneksi olin väärässä ja suoritus oli oikein mallikelpoinen ja olin hyvin ylpeä molemmista. Oman luokkani, eli 50-60cm verkka alkoi puolisen tuntia edellisen luokan jälkeen, joten Piirto ehti hetken hengähtää varjossa ja hörppiä vettä. Ei se kuitenkaan ollut mitenkään väsyneen näköinen, ennemminkin meinasi olla ongelmia saada se pysymään edes hetki paikoillaan, kun koko ajan piti olla tönimässä tai tutkimassa jotakin. Jos ei kohteena ollut taluttaja, niin sitten traileria tai autossa olevia tavaroita piti tutkia, suulla tietenkin.

Rata oli minulla sama kuin ristikkoluokassa, mutta yhden esteen alle tuli "pelottava" puolikas putki tai joku vastaava, johon Piirto verkassa kielsikin ensimmäisellä yrityksellä. Tähän olin varautunut ja se saikin välitöntä ja suoraa palautetta moisesta käytöksestä. Tultiin heti esteelle uudelleen, ja sitten se ottikin hurjan loikan kaukaa ja hyvällä ilmavaralla, mutta eihän sillä tyylillä niin väliä ole, kunhan yli päästään. Otin vielä yhden hypyn tuohon esteelle, joka meni nyt ihan normaalisti ja sitten vaihdettiinkin suuntaa ja verkkaesteenä oli vitosesteenä toimiva okseri. Okserin hyppäsin vain kerran, koska siinä ei ollut mitään ongelmia, enkä halunnut hyppyyttää Piirtoa turhaan. 


Ohi!

Hypätään sitten kunnon ilmavaralla
Vielä yksi verkkahyppy
Radasta en oikein ihmeitä osaa sanoa. Rata oli paljon helpompi kuin Opistolla, joten pääsin ratsastamaan rauhassa tiet ja ei ollut ongelmia esteiden muistamisessa. Piirto meinasi alussa vähän kuumua ja jouduinkin rauhoittelemaan sitä ääneen aika paljon. Kakkosesteelle tuli huono hyppy, mutta hienosti Piirto pelasti, vaikka itse sukelsin hyppyyn aivan liian aikaisin. Loput radasta meni mielestäni tosi hyvin, pelottava sarjakin meni siististi ja sen jälkeen vähän hankalampi tiukka käännöskin onnitui, vaikka ristilaukalla tultiinkin. Kutoselle tuli harmillinen pudotus, joka oli oma vikani, kun toin Piirron todella huolimattomasti esteelle. Käännyinkin esteen jälkeen juuri tuomareiden kohdalla katsomaan tippuiko, ja vahingossa tuli äneen kirottua tapahtunutta :D

Este 1

Este 4a

Este 4b
Este 5
Este 6. Tässä tuli pudotus.
Yhdestä pudotuksesta huolimatta olin aivan suunnattoman tyytyväinen koko päivään, Piirto teki hienon suorituksen ja me ratsastajat osattiin kerrankin antaa sen työskennellä parhaalla mahdollisella tavalla. Pienellä treenillä Piirrolla pystyisi varmasti hyppäämään lähiaikoina ainakin kahdeksaakymppiä. Hevonen nimittäin hyppää kyllä, kunhan ratsastaja vain osaa olla häiritsemättä sitä selässä.

Valitettavasti näyttää tällä hetkellä siltä, että minä en tule olemaan se, joka Piirrolla hyppää jatkossa tavoitteellisesti. En kotona enkä kisoissa, ellei pienimuotoista ihmettä tapahdu. Viime aikoina jokaisen vähänkin rankemman hyppytreenin jälkeen minulla on ollut selkä todella kipeänä, jopa niin pahana, että en illalla ole omin voimin päässyt nousemaan sohvalta tai kumartumaan. Oli siis tehtävä vaikea päätös, ja todettava, että minä keskityn vain sileällä ja maastossa ratsastamiseen. Anna hoitaa hyppäämisen ja esteillä kisaamisen minun valvonnassani ainakin näin alkuun. Todennäköisesti itsekin välillä otan muutamia hyppyjä, mutta kovin tehokkaasti en uskalla esteitä mennä jos haluan pysyä työkykyisenä jatkossa.

Vauhtiponi!
Vaikka vähän on haikea mieli tuon selän takia, niin ei se vähennä yhtään sitä riemua, minkä hyvin mennyt kisapäivä sai aikaiseksi. Tuo hyvä mieli jatkuu vieläkin kivusta huolimatta. Nyt olisi tarkoitus, että Piirrolla on parisen viikkoa vähän kevyempää. En jätä sitä varsinaisesti lomalle, mutta tehokas treeni on nyt hetken täysin poissa suunnitelmista ja itse käyn humputtelemassa maastossa, kun taas Anna saa hoitaa kentällä jumppailut.

Tässä vielä video(HD) radasta. Alussa pientä odottelua, kun ratahenkilökunta ei ollutkaan ihan oikeilla paikoillaan.


2 kommenttia:

  1. Outs. :/ No, mutta jos lohduttaa, ni ite en hyppää Selmalla just siitä syystä, että miulla on löysä polvi, s-nikama, lonkka ja mitä lie kaikkee, ni pelkään että joku paikka menee sijoiltaan kielloissa, ohijuoksuissa, mutkuiluissa tai huonoissa hypyissä. Ja lisäks oon ite nii puskaratsastaja että haluun Selman selkään jonku joka saa vietyyn sitä hienosti eteenpäin. :) Ja kyllä siellä treeneissä on mukava seurata ku homma hoituu ja kentän laidalla jännittää pulssi taivaissa ku on kisaradalla ne kaverukset. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että en oo ainoo liikuntarajoitteinen :D ei mullakaan sinänsä hyppääminen kauheen pahaa tee, mutta kun Piirto tekee vähän erikoisia loikkia ja kieltoja, niin niissä niksahtelee paikat kivasti ja sit ollaankin toimintakyvyttömänä pidemmän aikaa...

      Poista