perjantai 3. maaliskuuta 2017

Hirudoterapiaa

Bambilla oli keskiviikkona kolmas iilimatohoitokerta Pursiaisen Petran tekemänä, ja voin kyllä sanoa, että olen tyytyväinen hoitoihin. Hieman skeptinen olin aluksi, kun Petralta kyselin asiasta ja itsenäisesti netistä etsin tietoa, mutta päätettiin sitten kuitenkin kokeilla, josko Bambi voisi hyötyä madoista. Alunperinhän halusin kokeilla hoitoja, kun oletettiin Bambilla olevan jännevamman, mutta vaikka jalka olikin sitten ok, en halunnut hoitoja perua, kun niistä nyt ei haittaa ainakaan olisi. Bambilla kuitenkin oli ollut kaviopaise ja se mustelma vielä aktiivisena, niin näihin matojen pitäisi auttaa ainakin, minkä lisäksi jalan arkominen oli jumiuttanut takapäätä, jota päädyttiin hoitamaan myös.
SI-nivelen alueelle laitettiin kolme matosta
Vuohismato ruokailemassa

Ensimmäisellä hoitokerralla hoidettiin vain vuohista ja kinnertä, seuraavalla kerralla vuohista, reittä ja si-nivelen aluetta ja nyt viimeisellä kerralla sitten pelkästään si-nivelen aluetta, kun jalka oli jo niin paljon parempi. Bambi pääsi taas yllättämään hyvällä käytöksellään, kun se nökötti nätisti paikoillaan karvojen ajelun ajan (hoitokohdat siis vedettiin höylällä ihan paljaaksi, Bambi näyttää ihan tautiselta nyt :D) ja matoja laittaessakin malttoi suht hienosti seisoskella kun samalla oli heinätarjoilu naaman edessä. Hoito ei vaikuttanut siltä, että tekisi kipeää tai tuntuisi ikävältä Bambista, vain yhdessä kohdassa olevaan matoon se reagoi hännän huiskimisella,  mutta muuten oli ihan rentona.

Tässä vielä lyhyt videopätkä, jossa näkyy mato tositoimissa pumppaamassa verta Bambin pepun päällä :D

Vaikea sanoa, miten paljon madot auttoivat ja miten paljon on sitten muista hoito- ja varotoimista ollut hyötyä, mutta nyt Bambi on täysin puhdas myös ilman bootseja (vaikkakin jäykkä vielä). Ainakin kaviossa ja vuohiskuopassa näkyvät mustelmat pienenivät merkittävästi ja takapään jäykkyys hävisi heti ensimmäisen si-nivelen alueen käsittelyn jälkeen. Sunnuntaisessa vuolussakin vuolija totesi kavion olevan jo paljon paremman näköinen kuin mitä edellisellä kerralla. Varmuuden vuoksi bootsitetaan jos mennään kovalla pohjalla, mutta lumipintaisella kentällä esim pystyy ihan hyvin menemään paljain jaloin, samoin maastossa hangessa. Keväällä pitää sitten katsoa tilannetta uudelleen ja seurata silmä kovana, miten kaviot reagoi hiekalla menemiseen.

2 kommenttia:

  1. Mekin ollaan ajateltu kokeilla iilarihoitoja, vieläpä Petran toimesta. Niistä hoidoista en oo kuullu kuin vaan hyvää. Tulee vaan jo kuvottava olo kun näkee matosten möyrivän purkeissaan.. :D Aiotteko kokeilla iilarihoitoja vielä uudestaankin, jos tarve vaatii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti otetaan jatkossakin hoitoja jos tulee tarvetta, Petra käy meillä myös hieromassa säännöllisesti niin siinä voi sitten yhdessä arvioida olisiko madoista hyötyä :) madot oli yllättävän rauhallisia eikä herättäny ihmeempiä ällötyksiä, mielenkiintosta oli seurailla niiden työskentelyä kun olivat purreet kiinni :D

      Poista