keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Irtohypytystä, tuuppailua ja hyviä uutisia

Viime viikot ollaankin saatu nauttia runsaista lumisateista plussakelien päätteeksi, ja on kyllä mukavaa kun sitä lunta nyt tuli niin paljon, että tarhan pohjat on taas pehmeät ja pitävät, eikä pelloillakaan enää hanki ole niin teräväreunaista. Kenttä on ollut jatkuvasti todella hyvässä kunnossa, vaikkakin viime sunnuntaille sovittu irtohypytys porukalla jouduttiin hoitamaan pienessä hangessa, kun juuri edellisenä yönä oli puskenut parikymmentä senttiä lunta ja kenttä aurattiin vasta myöhemmin. Eipä pieni puuterihanki menoa tuntunut haittaavan kuitenkaan. Hellulla nyt ei hirveästi menohaluja ollut, mutta tallikavereiden pollet pinkoi menemään senkin edestä :D
Bambin malliesimerkki irtohypytyksestä marraskuulta :D
Otettiin ihan vaan muutamat hyvänmielen hypyt tällä kertaa. Aloitettiin pikkuristikoilla ja katsottiin välit sopiviksi, jonka jälkeen nostettiin viimeinen este pystyksi ja vielä loppuun muutamat hypyt okserille korkeuksien pysyessä hyvin maltillisina meidän kohdalla. Hellu ei tosiaan ollut tällä kertaa kauhean innoissaan hommasta, mutta nätisti puksutteli kujaan ja hölkkäili esteiden yli, vaikkakin viimeiselle esteelle piti pari kertaa tehdä stoppi ja enemminkin kävellä siitä yli kuin oikeasti hypätä. Hauskaa meillä oli ainakin, jos ei muuta, kun sai seurata näiden ihanien kaviokkaiden keksintöjä, miten selvitä vaadituista tehtävistä mahdollisimman helpolla. Kerran Hellu teki uukkarin viimeisen esteen edessä ja hyppäsi kujan takaperin ja pinkoi karkuun. Näistä venkoiluista huolimatta saatiin ihan hyviä suorituksiakin ja päästiin lopettamaan hyvällä mielellä onnistuneisiin hyppyihin.
Lumisade hankaloitti kuvaamista

Tämä hyppy lähti paikoiltaan, puhtaasti yli kuitenkin :D

Viimeisessä loikassa oli vähän jo energiaa mukana
Hypyttäessä, kuten muutenkin nyt viime aikojen ratsasteluissa olen pistänyt merkille, että nyt olisi hyvä aika ruveta oikeasti parantamaan Hellun laukkaa. Nostot sujuu jo hyvin (siihen nähden, että niitä on opeteltu vasta loppuvuodesta), mutta laukan sujuvuudessa ja voimassa olisi vielä parantamisen varaa. Hellu siis nostaa laukan, mutta sitä pitää todella paljon kannustaa, että se jaksaa jatkaa laukkaamista ensimmäisten askeleiden jälkeen. Tätä ongelmaa ei tosin esteillä ole, silloin laukka on ainoa asia mitä Hellu haluaa mennä - paitsi juuri ennen estettä loppuu itseluottamus ja tippuu raville :D Mutta siis, laukkatyöskentely on nyt kehityksen alla. Ravi on jo ihan kiva, enää ei juosta alta ja paahdeta eteenpäin kuin höyryveturi, mutta silti saisi vielä vähän kevyempi olla edestä. Hellulla kävi ratsuttaja ja sain kyllä pelkästään katselemalla todella paljon uusia näkökulmia siihen, miten kannattaa ratsastaa jatkossa. Seuraavana päivänä Hellu oli todella mahtava, sain vähän esimakua siitä, millainen sen pitäisi aina olla. Otetaan kyllä jatkossakin sekä ratsutuksia, että valmennuksia niin ei jäädä junnaamaan paikoilleen ja toivottavasti pian saataisiin myös Bambi mukaan tositoimiin ja tehotreeniin.
Käsien paikka on kyllä yksi kehityksen aihe itellä..

Bambin tilannehan on siis ihan hyvä nyt. Näyttäisi siltä, että selvittiin säikähdyksellä ja ylireagoinnilla niin kavion, kuin jalankin suhteen. Tosiaan, koska olin varma, että takajalan turvottelu oli jännevammasta johtuvaa, olin yhteydessä eläinlääkäriin asian tiimoilta, jotta saataisiin jalka ultrattua. Säärestä kun ajeltiin karvat pois oletetusta vammakohdasta, sieltä paljastuikin pieniä haavaumia ja rupimuodostelmaa, eli kyseessä oli sittenkin imppari, eikä ultraamiselle nähty sitten tarvetta. Kaviosta kysellessäni eläinlääkäri oli sitä mieltä, että kun kerran bootsit jalassa liikkuu täysin puhtaasti, niin ei uskoisi siellä mitään muuta ongelmaa olevan, kuin ohuet/arat anturat, eli suositteli kengitystä tai bootsien käyttöä liikuttaessa. Nyt siis uskaltaisi ruveta taas liikkumaan kunnolla, ja pikkuhiljaa ollaankin palattu selkään käyntityöskentelyn muodossa, minkä lisäksi liinassa ja irtona on Bambi saanut juosta ja purkaa pahimpia energioita ennen selkään menemistä. Liike on ollut todella hyvää bootseilla, vaikka vauhtia on välillä ollut ihan reilustikin, ja nyt kun kentälle tuli kunnon lumikerros, niin liikkui puhtaasti myös ilman bootseja. Pehmeät pohjat ovat siis ok kavioille ja se pidetään jatkossa mielessä. Bambilla kävi viime viikolla myös iilimatohoitaja ja siinä sitten yksi mato laitettiin myös sinne kavion lähettyville imemään, jos vaikka nopeuttaisi kaviossa olevan mustelman paranemista.
Ensi kerralla toivottavasti myäs Bambi pääsee taas pomppimaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti